Avrupa merakla bekliyordu, sonuç belli oldu!

Avrupa merakla bekliyordu, sonuç belli oldu!
Avusturya'da Cumhurbaşkanı seçiminde Hofer yenilgiyi kabul etti. Yeşiller'in adayı Bellen Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmış oldu.

Avusturya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Bellen oldu Avusturya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini sol görüşlü Alexander Van der Bellen kazandı. AFP'nin haberine göre, yapılan projeksiyonlar, seçimlerin ikinci turunu Yeşiller Partisi'nin desteklediği bağımsız aday Bellen'in kazandığını ortaya koydu. Yüzde 56.3 oy alan Bellen'in, yüzde 46.4 oy alan aşırı sağcı rakibi Norbert Hofer'i geçtiği belirtildi.

HOFER YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Kesin sonuçlar henüz açıklanmadı. Ancak aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin adayı Hofer'in kampanya yöneticisi de yenilgiyi kabul ettiklerini açıkladı.

Hofer, seçimi kazansaydı; İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da seçilen ilk aşırı sağcı devlet başkanı olacaktı. Göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen Hofer, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye katılması ya da Brüksel'in daha merkeziyetçi bir politika izlemesi halinde, Avusturya'nın AB'den çıkıp çıkmamasını referandum ile halka soracağını belirtmişti.

HOFER KAZANSA BİR İLK OLACAKTI

Adaylardan Norbert Hofer'in kazanması durumunda İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, Avrupa'da seçilen ilk aşırı sağcı devlet başkanı olacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.