Süper Lig'in kaderi Kocaman'ın ellerinde!

Süper Lig'in kaderi Kocaman'ın ellerinde!
Konyaspor'un Belçika'da 2-0 yenildiği Gent ile Perşembe Konya'da oynayacağı maçtan alacağı sonuç takımlarımızın Avrupa Kupaları katılımı açısından son derece kritik.

UEFA, 2018-19 sezonunda sadece ilk 10 sıradaki ülkelerin şampiyonlarını doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne alacak. Dört takımımızın gruplarda son maçlarını oynayacağı bu hafta yola devam şansı olmayan Konyaspor’un ülke sıralamasında doğrudan rakibimiz Belçika’nın temsilcisi Gent’i yenmesi ve elenmesine yol açması bu nedenle çok önemli.

Bu hafta Avrupa Kupaları’nda yola devam eden dört temsilcimiz grup etabında son maçlarına çıkacak. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev ile Ukrayna’daki randevusunda “Yola devam” demeye çalışacak. Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe Feyenoord deplasmanında, Osmanlıspor da Ankara’daki Zürih maçında gruptan çıkmak için gereken sonucu arayacak. İddiası kalmayan Konyaspor ise Belçika temsilcisi Gent’i ağırlayacak.

Maçlar üç takımımız için kupalarda devam etmek için önemli. Ayrıca dört takımımızın alacağı puanların Türkiye’nin UEFA sıralaması için de büyük önemi var.

UEFA format değişikliğine gitti

UEFA 2018-19 sezonundan itibaren yeni bir formata geçeceğini açıkladı. Buna göre UEFA sıralamasındaki ilk dört ülkenin liginde ilk dört sıraya girenler doğrudan gruplara girecek. Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve Avrupa Ligi şampiyonu ile gruplardaki 32 takımdan 18’i dolacak. Gruplarda kalan 14 kontenjanın nasıl kullanılacağı resmen açıklanmadı. Ancak gelen bilgilere göre UEFA sıralamasında 5 ve 6’ncı ülkelerin ikincileriyle, 5-10 arasındakilerin şampiyonları doğrudan girecek şeklinde haberler var. Lig şampiyonları arasındaki elemelerden dört, diğer eleme yolundan da iki takımın eklenmesiyle 32 takım ortaya çıkacak.

 Konyaspor’un galibiyeti çok önemli

Bu durumda, Türkiye Ligi’ni bu sezon şampiyon bitirecek takımın Şampiyonlar Ligi’nde gruplara girmesi için Türkiye’nin ilk 10 sırada yer bulması gerek. Elbette Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonlarının liglerinden direkt gruplara kalifiye olması bu tabloyu değiştirebilir. Ama en aqzından bugün beklenti bu şekilde... Türkiye, son beş yıllık UEFA sıralamasında halen 10’uncu sırada. Hemen üstümüzde Konya’nın rakibi Gent’in ülkesi Belçika, onun da bir üstünde Beşiktaş’ın rakibi Dinamo Kiev’in ülkesi Ukrayna var. Dolayısıyla bütün takımlarımız gibi Konyaspor’un da alacağı galibiyetin sıralama için çok büyük önemi var. Konya kazanır, diğer takımlarımız da Belçika ekiplerinden 5 puan fazla (iki galibiyet, bir beraberlik) alırsa sıralamada Belçika’yı da geçeceğiz.

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ve Belçika ekibi Brugge, Şampiyonlar Ligi’nden elenmeyi garantilemiş durumda. Avrupa Ligi’nde de Zorya (Ukrayna) elendi. Belçikalılar’dan Anderlecht ve Genk, Avrupa Ligi’nde devam edecek. Standart Liege ve Genk’in de gruptan çıkma şansları var. Ama Konya Gent’i yenerse hem Belçika’yı bir takım azaltacak hem de ülke puanına katkı yapacak.  

SON UEFA SIRALAMASI

1.İspanya (7/7)   96.284
2.Almanya (6/7)   75.498
3.İngiltere (6/7)     71.248
4.İtalya (6/6)          67.565
5.Fransa (5/6)        51.999
6.Rusya (4/5)         48.532
7.Portekiz (4/6)       46.999
8.Ukrayna (3/5)       41.433
9.Belçika (5/5)         37.400
10.Türkiye (4/5)       36.000
11.Çek Cum. (3/5)    32.575
12.İsviçre (3/5)         31.675

Not: Parantez içindeki rakamların ilki ülkenin kupalarda yola devam eden takım sayısını, ikincisi de bu sezon katılan takım sayısını gösterir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.