Doları dize getirecek gizli silah

Doları dize getirecek gizli silah
Vatandaşın yastık altındaki 5 bin ton altınının da kayıt altına alınması durumunda, 200 milyar dolarlık bir para ekonomiye kazandırılmış olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yastığının altında dövizolanlar gelsin, parasını altına dönüştürsün, TL’ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın” çağrısı büyük karşılık buluyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler “Hem Kapalıçarşı hem de İstanbul’un çeşitli semtlerinde altın alımına dönük yeni bir hareketliliğin başladığına dair işaretler alıyoruz. Esnafımız da bu hareketliliği teyit ediyor. Vatandaşların dövizlerini TL’ye çevirerek altın almaya yönelmeye başladığını söyleyebiliriz. Bu vesileyle dövizde oluşan dalgalanmanın da geçici olduğunu, 1-2 aylık süre içerisinde dengeye oturacağına inanıyorum. Bu süreçte TL, en iyi yatırım aracıdır. TL’nin önümüzdeki süreçte diğer para birimleri karşısında daha da değer kazanacağına inanıyorum. Ülkemiz daha önce de birçok badire atlatmıştır, 15 Temmuz ruhuyla bu süreci en kısa sürede aşarak, 2023 hedeflerine doğru yürüyüşüne devam edeceğine olan inancımız tamdır” diye konuştu. İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından gram altın satışlarında gözle görülür bir kıpırdanma olduğunu, hatta bazı vatandaşların altınları dolarla aldığını söyledi.

ALTIN ATIL KALMASIN

Halaç, şunları kaydetti: Altın rezervlerine sahip olmak, başka ülkelerin dinamiklerine bağlı olmaktan bizi kurtaracak önemli bir enstrüman. Vatandaşlarımız altın alsın ama bu altınlar yastık altında kalmasın. Yastık altında kalan altınlar, aslında çok önemli bir ekonomik değeri ülke ekonomisinden kaçırmak anlamına geliyor. Vatandaşlar, yatırım için alacağı altını, bankalardaki altın hesabında tutmalı ve bankaların da bu altınlara kar payı verdiğini bilmeli. Türkiye’de yastık altında olduğu tahmin edilen altın miktarı 5 bin ton. Bu, 200 milyar dolara tekabül ediyor. Söz konusu rakam atıl kalıyor. Bu, çok büyük bir güç ve gizli bir silahtır. Yastık altı altının ekonomiye kazandırılması millî bir dava. Biz bu proje için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymuş durumdayız. 2011’den bu yana yaklaşık 2,1 milyar dolar değerinde, 55 ton altının ülke ekonomisine kazandırılmasına aracılık etmiş durumdayız. Bankaların altına verdiği kâr payı artarsa, yastık altından en kısa zamanda çıkar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.