Halep için ölümcül pazarlık başlıyor!

Halep için ölümcül pazarlık başlıyor!
Halep'te muhaliflere şiddetli saldırıları sürdüren Rusya ve Suriye ordusu "Şehirden çıkmayanlar ölecek" tehdidi savurdu. Rusya ile ABD bugün Halep için masaya oturacak.

5.5 yıldır iç savaş yaşanan Suriye'de en şiddetli çatışmalar Halep'te yaşandı. Rusya'nın desteklediği Suriye ordusu 15 Kasım'da muhaliflere karşı büyük bir harekat başlatmıştı. Muhaliflerin elindeki bölgenin yarısından fazlasını alan Suriye ordusu dün 3 semti daha ele geçirdi. Harekatta 300'den fazla sivil öldü.

MUHALİF KALMAYINCAYA KADAR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) dün Halep'e yardım için bir hafta ateşkes ilan edilmesi için toplandı. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tasarıyı 'provokasyon'olarak niteledi ve Halep'te hiçbir muhalif kalmayıncaya kadar Suriye ordusunu destekleyeceklerini söyledi. Suriye ordusu ise "Çekilmeyenler ölecek" açıklaması yaptı.

TOPLANTI İKİ GÜN SÜRECEK

Lavrov ve Amerika Dışişleri Bakam John Kerry bugün ve yarın İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelecek. Muhaliflerin Halep'i terk etmesini konuşacaklar. Lavrov görüşmede muhaliflerin Doğu Halep'ten ayrılmasına ilişkin güzergah ve takvim belirleneceğini söyledi ve "Gitmeyenler terörist olarak nitelenecek" dedi

30 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ

Halep'ten son 10 günde 30 bin kişi göç etti.Siviller çevredeki kamplara yerleştiriliyor.Suriye Ordusu, silahlı muhaliflerin ise Türkiye sınırındaki İdlib kentine geçmesine izin veriyor. Amerika ile Rusya anlaşırsa muhalifler açılacak koridorlardan Halep'i terk edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.