Vatikan hangi cemaatle anlaşıyor?

Vatikan hangi cemaatle anlaşıyor?
Katolik Hıristiyanların merkezi olan Vatikan, Müslümanlar arasında ifsada yönelik sözde “dinler arası diyalog” projesinde FETÖ’den sonra hangi cemaatle anlaşıyor?

Vatikan, Dinlerarası diyalog safsatasıyla İslam dininin yanında hükmünü yitirmiş diğer dinleri de hak din olarak göstermek ve Müslümanlar arasında ifsad yapmak amacıyla başlatılan proje için FETÖ'den sonra yeni piyon arıyor.

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, geçen haftaki "Dinlerarası Diyalogun Yeni Cemaati" yazısından sonra bu hafta da "Vatikan hangi cemaatle anlaşıyor?" yazısında Vatikan'ın dinlerarası diyalog için kendisine proje ortağı seçtiği cemaat hakkında ipuçları verdi ve Diyanet’i göreve çağırdı.

Ahmet Yavuz’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Acaba Vatikan, Dinler arası sentez ifsadı için FETÖ’den sonra hangi isimle veya cemaatle anlaşıyor?

Papa’nın Özel Vekili, Vatikan Dinler arası Diyalog Konseyi Başkanı Cizvit Rahip Thomas Michel’in İstanbul Büyükada’daki temasları esrarını koruyor.

Bu hafta perdeyi biraz daha aralıyoruz. 

Gülen Papa II. Jean Paul’le Vatikan’da buluşturan Thomas Michel, bu kez kimi buluşturacaktı?

Thomas Michel, önceki hafta Büyükada’daki San Pasifiko Katolik Kilisesinde bazı görüşmeler yaptı. Dinler arası Diyalog Projesinin devam edebilmesi için çalışmaları tekrar başlattı.

Türkiye’den bazı önemli kişilerle görüştü. Görüşmelerde bağlıları çok fazla olmayan bir isme, Gülen’e verilen “Dinler arası Diyalog” görevinin verildiğini tahmin edebiliyorum.  İşin künhü ve detayı, ilgili ve yetkilileri bilgilendirmek MİT ve Emniyet İstihbaratın! 

Biz, bundan sonra kim din adına, dünya barışı, kardeşliği adına Batı ile “Çoğulculuk, Medeniyetler Diyaloğu vs. vs.” demeye başlarsa işe teşhisi koyacağız.

Yoksa sözümüz ne cemaatlere, ne tarikatlara, ne anlı şanlı İslamcı yazarlara.

Elbette fitneye karşı baş görev Diyanet’in.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.