Tamamen milli! Aselsan talip oldu

Tamamen milli! Aselsan talip oldu
Sivas'ta Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve yurt dışına ihracat yapan Aselsan Hassas Optik Fabrikası milli silahlara dürbün üretmek istiyor.

Aselsan Hassas Optik Üretim Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım "Milli tüfeğin dürbününü Türkiye'de yapabilecek kapasitedeki tek milli fabrika burası silah milliyse merceğinin ve dürbününün de milli olması lazım biz buna talibiz. Bunu yapacak kapasitedeyiz" ifadelerini kullandı.

TAMAMEN YERLİ

Aselsan ve Sivas Optik Malzemeleri firmalarının ortak yatırımı olan fabrika ürettiği ilk dürbünleri Finlandiya, Ürdün ve Filipinler gibi ülkelere gönderdi. 98 personeliyle tüfek üstü nişangahlar, gündüz görüş dürbünleri, gece görüş dürbünleri ve termal silah dürbünleri üreten fabrika milli silahlara dürbün üretmek istiyor.

Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ile birlikte yaklaşık 6 ay önce açılan Aselsan Hassas Optik Fabrikası'nı gezdi. Üretim hakkında Aselsan Hassas Optik Üretim Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım bilgi alan Vali Gül, mercekleri yakından inceledi.

Vali Davut Gül basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında 2023 için savunma sanayinin yüzde yüz millileşmesi, Türkiye'nin kendine yetmesi ile ilgili bir hedefi var. Türkiye'nin böyle bir vizyonu var. Bu millileşmenin yolu Sivas'tan, Kayseri'den, Konya'dan, Denizli'den geçer. Sivas'ın buna hazır olduğunu görmek, Sivas'taki yatırımcıların şimdiden bunun altyapısını hazırladığını görmek bizi çok mutlu etti. Bu fabrikanın diğer yan sanayilerle beraber burada bir kümeleşme oluşturacağından eminim. Hem mevcut fabrikanın işleyişinde bunu görüyoruz. Sadece iç piyasaya değil ihracatta yaptığını görüyoruz. Bunun giderek artacağından da eminiz. Yerli piyade tüfeğinin merceğinin de burada yapılması bizim de en büyük arzumuz" dedi.

'MİLLİ SİLAHLARA ÜRETMEK İSTİYORUZ'

 Aselsan Hassas Optik Üretim Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım ise, "Ürettiklerimizi Finlandiya'ya ve Ürdün'e göndereceğiz. Ama bizim buranın asıl amacı milli tüfeğimizin dürbününü burada yapmak istiyoruz. Milli tüfeğin dürbününü Türkiye'de yapabilecek kapasitedeki tek milli fabrika burası silah milliyse merceğinin ve dürbününün de milli olması lazım biz buna talibiz. Bunu yapacak kapasitedeyiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.