3. İstanbul’a rekor talep

3. İstanbul’a rekor talep
1 milyar 200 milyon lira proje değeri olan 3. İstanbul satışa çıktı. Projenin ilk etabı üç günde satıldı.

Başakşehir’de yükselen 3. İstanbul projesinin yoğun ilgi görerek, ilk etapta bulunan 350 konutunun 3 günde satıldığı açıklandı. Bu nedenle projenin dün yapılan lansmanında ikinci etap satışa açıldı

Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı iştiraki Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından Başakşehir Belediyesi arsasında inşa edilen 3. İstanbul projesi görücüye çıktı. 1 milyar 200 milyon lira proje değeri olan 3. İstanbul’da 400 konutluk ilk etap satışlarının lansmana çıkmadan 3 günde tamamlandığı açıklandı. Proje, bu nedenle lansmana ikinci etapla çıktı. 330 bin metrekare alan üzerinde yükselen 3. İstanbul projesi 10 bloktan oluşuyor. 3 etaptan oluşan projede 1500 konut, 107 cadde mağazası ve 102 Çarşı dükkanı bulunuyor. 

Projenin konut alıcıdan yoğun ilgi gördüğünü belirten proje sözcüsü ve Seha Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saylık, “Henüz satışa çıkmadan 12 bin ön talep topladık. Hafta sonu satış ofisine 5 bin kişi geldi. Henüz resmi satış başlamadık dediğimiz halde masaya para koyan, ev almak istiyorum diyenler oldu. Projede ilk etapta yer alan 350 konutun tamamı 3 günde satıldı. Dövizin bu kadar hareketli olduğu dönemde gelen bu talep vatandaşlarımızın Türkiye’nin gücüne ve geleceğine inandığını gösteriyor” dedi. Projede metrekare satış fiyatı 3 bin 800 liradan başlıyor. 

85 bin m2 yeşil alan 

Ömer Saylık, 3. İstanbul’un inşaat alanı ile bölgenin en büyük projesi özelliğini taşıdığını belirterek, 116 bin metrekareya yaklaşan proje arazisinin 85 bin metrekaresini yeşil alana ayırdıklarını söyledi.ifade etti. 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal hasılat paylaşımı ile hayata geçen projeden belediyeye en az 375 milyon lira gelir taahhüt edildiğini söyledi. Projeden sağlanan kaynağın kentsel dönüşümde kullanılacağını belirten Uysal, “Altınşehir, Sahintepe ve Güvercintepe mahallerinde dönüşüm yapacağız. Yeşil alanda kalan tapusuz  350 gecekondu var. Dönüşüm kapsamında 1200 konut yapıp bu vatandaşlara kira, hatta kiradan ucuz taksitle vereceğiz. Ayrıca bu tip projelerden sağlanan kaynakla sosyal konut  da yapmayı planlıyoruz” dedi.

Suudi Al Zamil yatırımı artırdı

Suudi arabistan merkezli Al Zamil de proje ortaklarından. Türkiye’ye 1.1 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Al Zamil Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamed Abdullah M. Alzamil, Türkiye’ye güvendiklerini ve Başakşehir bölgesinin gelişimine dikkat çekti.

Erzurum’a 120 milyon dolar yatırmla çimento fabrikası da yaptıklarını anlatan Alzamil, 500 milyon lira değerinde gayrimenkul fonu da kurduklarını söyledi.  Alzamil, “Türkiye, güçlü ve istikrarlı büyümesi ile yatırım yapılabilecek ülkeler arasında öne çıkıyor. Türk inşaat sektörü de hem üretim gücü hem de kalitesiyle dünyada ilk sıralarda. Bunlara, yabancı yatırımcılara sağlanan kolaylıklar ve ülkeler arası dostane ilişkiler de eklendiğinde, bizim için Türkiye’nin niçin çok özel bir ülke olduğu anlaşılıyor” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.