Milliyet'ten tuhaf haber

Milliyet'ten tuhaf haber
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın, İsrail'in Gazze saldırısının "soykırım" olduğunu belirtmesi Milliyet'i rahatsız etti. Gazete, vekilin İsrail'i kınayan açıklamasını "AKP'li vekilden tuhaf bir çıkış" başlığıyla verdi. Oysa asıl tuhaf olan "Mi

Doğan Grubu'nun "ağır abi'si" Milliyet'in sözkonusu "tuhaf" haberi şöyle;

AKP'li vekilden tuhaf çıkış
ANKARA Milliyet


AKP milletvekili Zeyid Aslan, 300 Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail saldırıları için tuhaf bir çıkışta bulundu. Aslan, İsrail'in saldırılarını 'soykırım' olarak niteleyerek, "Dün insanlığın karşısında uğradıkları zulümlerden dolayı merhamet dilenenler, bugünün barbarları olmuşlardır" dedi

TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, İsrail'in Gazze saldırısının "soykırım" olduğunu belirtti.
TBMM'de dün düzenlediği basın toplantısında, İKÖ'nün "vahşete sessiz kalmaması ve acilen Filistin özel oturumuyla toplanması" gerektiğini kaydeden Aslan, "ABD ve AB'nin yanında Rusya, Çin ve Japonya gibi önemli ülkeler, sorunun çözümüne yönelik çaba içine girmeli" dedi.
"Bu bir insanlık suçudur. Bu, adı konulmamış ve tedricen uygulamada olan bir soykırımdır" ifadesini kullanan Aslan, şunları kaydetti:
"Her gün onlarca insanın öldüğü, kadınların, çocukların hedef alındığı bu katliama insan hakları gerekçe gösterilerek dünyanın bir ucundan öbür ucuna müdahaleyi kendisinde hak görenlerin bu vahşet karşısında suskunlukları, yaşananlar kadar ibret vericidir.
Dün insanlığın karşısında uğradıkları zulümlerden dolayı merhamet dilenenler, bugünün barbarları olmuşlardır. Yarın tarih tekerrür ederse, insanlığın karşısına merhamet dilenmek için hangi yüzle çıkacaklar?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.