Kiralık diplomayla açılan eczanelere kapama cezası!

Kiralık diplomayla açılan eczanelere kapama cezası!
Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Kurumu başkasının adına işletilen ya da kiralık diploma ile açıldığı tespit edilen eczanelere kapama cezası verdi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca düzenlenen 'Eczacılıkta Muvazaa ile Etkin Mücadele Çalıştayı'nda açıklama yapan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz , "Muvazaa bizim kronik sorunumuz, kanayan bir yaradır. 2016 yılı içerisinde bu konuya bir el atalım istedik ve etkin bir şekilde mücadele ettik." dedi.

"100'DEN FAZLA ECZANE KAPATILDI"

Önceki yıllara göre bu tespit sayılarının arttığını kaydeden Gürsöz, "Türkiye genelinde yüzden fazla eczane muvazaalı olarak işletildiği gerekçesiyle kapatıldı. Bu mücadelenin etkinliğini artırmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz." dedi.

TİTCK Başkanı Gürsöz, 2017 içerisinde de eczacılıkta muvazaa ile etkin mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini bildirdi. Muvazaa konusunun eczacılık mesleğinin saygınlığına gölge düşüren bir husus olduğunun altını çizen Gürsöz, "Bu mücadeleyi de sonuna kadar son muvazaalı işletilen eczane kapatılana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz." ifadesine yer verdi.

''İHBAR EDİN'' ÇAĞRISI

 Gürsöz, eczanelerde eczacıların dışında üçüncü şahıslar tarafından işletildiği görülürse ya da şüphelenilirse ihbar edilmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.