'Bülent Ecevit duysa hükümeti bozar'

'Bülent Ecevit duysa hükümeti bozar'
TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşan, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu dönemde Fethullah Gülen’le ilgili ilk raporu hazırlayan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak konuştu.

 Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu dönemde Fethullah Gülen’le ilgili ilk raporu hazırlayan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, “Raporu sunduk, üç gün sonra Gülen’i yurt dışına kaçırdılar. Bir ay daha verselerdi bu örgüt bitmişti” dedi.

Ak, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’a, Gülen çalışması ile ilgili olarak, “Böyle bir çalışmayı Başbakan Bülent Ecevit duyarsa hükümeti bozar” ifadelerini kullanıp kullanmadığına yönelik soruya, “Doğrudur şahidim” cevabını verdi.

-bulent-ecevit-duysa-hukumeti-bozar--2565022.jpeg

Ak, önceki gün komisyonda özetle şunları anlattı:

‘El altından servis’

“Bu operasyonu yaparken 1999’da bir istihbarat operasyonu yaptık. Biz farkında olmadık, operasyonun unsuru olmuşuz. Çevremdeki bir sürü insan bizlerden korktu, iletişim kurmaya çekindiler. Bunların ne olduğunu anlatamadık. Dinle ilişkilerinin olmadığını anlatamadık. Bize kimse 28 Şubatçı diyemez. Örgüt başka bir rapor çıkardı el altından. Hazırlanan raporda peygambere hakaretler içeren söylemleri el altından servis ettiler. Bizi olumsuz insanlar olarak lanse etmeye çalıştılar. Daha sonra Ergenekon’a sokmaya çalıştılar ama cesaret edip gözaltına alamadılar. 1999 tarihli raporumuzun en son paragrafında, ‘önlem alınmakta gecikildiği takdirde, din görünümlü isyanların en tehlikelisi olabileceğini işaret etmek yanıltıcı bir tahmin olmayabilir’ demişiz. Biz 15 Temmuz’u 1999’da yazmışız.” 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.