Siirt'teki maden faciasında bir cenazeye daha ulaşıldı

Siirt'teki maden faciasında bir cenazeye daha ulaşıldı
Siirt'te özel maden ocağında meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan bir işçinin daha cenazesine çıkarıldı.

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan bir işçinin daha cesedine ulaşıldı.

Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan 16 işçiden 14'ünün cenazesine ulaşılmış oldu.

7 YETKİLİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan maden şirketinin işletme müdürü Mehmet Oğuz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında olayda ihmali olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan daimi nezaretçiler S.G. ve B.K. ile maden ocağının işletme müdür yardımcısı İ.M.M tutuklandı. Böylece maden ocağı faciasında toplam tutuklu sayısı 7 oldu.

KALAN İŞÇİLER İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan 16 işçiden 14'ünün cenazelerine ulaşılırken, işçilerden İbrahim Kılınç (21) ve Halil Başer (27) için Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya ve Zonguldak'tan gelen AFAD, Kızılay, UMKE, Türkiye Kömür İşletmeleri, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, TPAO, DEDAŞ, Türk Telekom, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Park Elektrik görevlilerince, 213 iş makinesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı arama-kurtarma köpeklerinin de kullanıldığı çalışmalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.