Düzeltme ve cevap

Düzeltme ve cevap
Düzeltme ve cevap

14 Aralık 2016 tarihli habervaktim com.tr adresinde yer alan" Milli antrenörden YAS GÜNÜ DANSLI AÇILIŞ en azından ertelenebilirdi..."başlıklı yayımlanan yazıda,gerçeklere aykırı ve iftira niteliğinde bir haber yayınlanmıştır.cevap ve düzeltme talebine konu yazıbütünüyle haksız,kötü niyetli olarak yapılmış üslup açısından ölçüsüz, mesnetsiz gerçeğe aykırı niteliktedir.

Yazıda "... İstanbul'daki kalleş terör olayonda şehit olan 44 vatandaştan bazıları da Ankara'da toprağa verildi.Başkentte bir tarafta Beşiktaş şehitleri gözyaşlarıyla toprağa verilirken,diğer tarafta "milli antrenör" İpek Yavuzer dans okulu açılışı yapıyordu" şeklinde gerçeğe aykırı ifadeler kullanılmıştır.

Zira,Star Dance Stüdyosu'nun açılışı 10 Aralık 2016 saat 18:00'de başlamış ve 22:00'de sona ermiş bulunmaktadır.Yazıda bahsi geçen İstanbul'daki terör olayı ise 10 Aralık 2016 tarihi saat 22:29 dameydana gelmiş ve bu saat hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından da basına bu şekilde açıklanmıştır.Dans okulunun açılışı ise cevap ve düzeltmeye konu yazıda belirtilenin aksine terör olayının meydana geldiği saatten yarım saat önce sona ermiş bulunmaktadır.Kaldi ki,ülkesini ve milletini seven ,yetiştirdiği öğrencilerinin başarıları ile ülkesinin adını uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil eden şahsım ,terör saldırısı nedeniyle ülkesi şehit verirken dans okulu açmayacak kadar duyarlı bir şehit torunuyum.

Yine yazıda geçen bir diğer gerçeğe aykırı ifade;" ... Danslı açılış günü Ankara'da diğer tarafta ise, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisi Mehmet Zengin için Ahmet Hamdi Akseki camisinde cenaze töreni düzenleniyordu."ifadesidir.Zira bahsi geçen şehit polis Mehmet Zengin için dans okulunun açılışının yapıldığı 10 Aralık 2016 tarihinde değil, 12 Aralık 2016 tarihinde cenaze töreni düzenlenmiş olup, açılışın bittiği saat olan 22:00 da henüz terör olayı bile gerçekleşmiş değildir.

Ayrıca yazıda;"...Açılışta öğrenciler malum kıyafetler içinde dans etti" şeklinde ölçüsüz bir üslup kullanıldığı görülmekte, "Türkiye Dans Sporları Federasyonnu'nun belirlediği standartlarda dans elbiseleri ile gösterilerini yapan ve dans sporuna gönül veren öğrenciler hakkında kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine sebebiyet verildiği görülmektedir.

Açıklanan nedenlerle ,talebimize konu yayın nedeniyle basının haber verme ,doğru ve gerçek bilgileri kamuoyuna ulaştırma görevinin kötüye kullanıldığı açıkça görülmektedir.Anayasa'nın 17..20..32. maddeleri , ve Medeni kanunun 24. ve 25. maddeleri 5187 sayılı Basın Kanunu , 5651 sayılı internet  ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun doğrultusunda haksız ve hukuka aykırı ihlalin durdurulması gerekmekterdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.