Türk edebiyatının en önemli ismi hayatını kaybetti!

Türk edebiyatının en önemli ismi hayatını kaybetti!
Türk Edebiyatı’nda önemli ismi Prof. Dr. Orhan Okay, 86 yaşında hayatını kaybetti

Tedavi gördüğü hastanede yaşama veda eden Okay için bugün Fatih Camisi’nde öğle vakti cenaze namazı kılınacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman, çok üzgün olduğunu belirterek, “Aniden, beklenmedik bir kayıp oldu. Geçen haftaya kadar beraberdik. Çok şaşkın ve üzgünüz” dedi.

ORHAN OKAY KİMDİR?

Eğitim hayatını 1955 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bitirdi ve edebiyat öğretmeni oldu. Atandığı Artvin Lisesi'nde bir süre edebiyat öğretmenliği yaptıktan sonra askerlik görevi için askere gitti ve yedek subay olarak askerliğini tamamladı.

Yeniden öğretmenliğe dönen Orhan Okay, Diyarbakır Lisesi'ne atandı ve burada 2 yıl boyunca görev yaptı. Ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde yeni Türk edebiyatı asistanı olarak girdi.

1953 yılında Türk Sanatı'nda yayımladı ve İstanbul, Hareket Türk Dili, Türk Edebiyatı, Dergah, Milli Kültür, Türk Kültürü, Türk Yurdu, Zaman ve daha birçok gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı. 1963 yılında “Doktor” ünvanını alan Orhan Okay, 1975 yılında “Doçent”, 1988'de “Profesör” oldu ve Türk edebiyatının bilge hocalarından biri olarak tanındı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde 1994'e kadar görev yaptıktan sonra Sakarya Üniversitesi'ne geçti ve 1996'da emekli oldu. Emekliliğinin ardından Fatih Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak ve Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nde redaktör olarak çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.