Cüneyt Çakır o pozisyon hakkında konuştu!

Cüneyt Çakır o pozisyon hakkında konuştu!
Galatasaray'ın golünü atan Yasin’e elle atıp atmadığını sorduğu belirtilen Çakır’ın, “Ben böyle bir şey sormadım. Karabüksporlu oyuncular beni o tarafa doğru yönlendirdi. Yasin de karşıma çıkıp top omzuma geldi, dedi” diye sitem ettiği öğrenildi.

Ceza Cüneyt Çakır’a yaramadı, bir maç sonra tekrar cezaya girdi. İlk yarının son haftası oynanan Çaykur Rizespor- Osmanlıspor maçında yardımcısı Tarık Ongun’un uyarısıyla kaleci Karcemarskas’ın eline çarpan topa penaltı kararı veren ve bir hafta dinlendirilen Çakır, önceki gün oynanan Karabükspor-Galatasaray karşılaşmasındaki yönetimi nedeniyle de cezaya girdi.

FIFA kokartlı hakem, Galatasaray’ın Yasin ile attığı golden sonraki tutumu ile eleştirileri üzerine toplarken, ev sahibi takım lehine verdiği penaltı kararı ile de büyük tepki çekti.

Yasin’in golünden sonra orta sahayı işaret eden ancak Karabüksporlu futbolcular elle oynama itirazı sonrası santraya gitmeyen Çakır’ın, sarı-kırmızılı oyuncuya “golü elle mi attın?” diye sorduğu iddia edilmiş, görüntüler de bu eylemi doğrular nitelikte olmuştu.

Cüneyt Çakır’ın bu pozisyonla ilgili olarak, “Ben böyle bir şey sormadım. Karabüksporlu oyuncular beni o tarafa doğru yönlendirdi. Yasin de karşıma çıkıp top omzuma geldi, dedi” yakınışında bulunduğu öğrenildi.

Notu 7.8

Çakır’ın Galatasaray’ın golünde verdiği kararı doğru bulan gözlemci Necdet Erdilek’in, gol sonrası yaşanan olayları pozitif görmediği ve kamuoyunda oluşan “hakem golü futbolcuya sordu” algısının notuna olumsuz etki yaptığı bildirildi. Erdilek’in Karabükspor lehine verilen penaltı kararını da siyah-beyaz hataya soktuğu, FIFA kokartlı hakemin notunun 7.8’e düştüğü ifade edildi.

Bir haftalık dinlenmeden sonra ikinci kez ciddi hatalar yapan Çakır’ın asgari iki hafta daha cezaya girmesine kesin gözüyle bakıldığı kaydedildi.

Skorer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.