Türkiye, katile lanet okudu-FOTO

Türkiye, katile lanet okudu-FOTO
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı, Cuma namazı sonrası Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi tarafından protesto ediliyor. Yaklaşık 10 bin kişi, ABD ve İsrail bayrakları yaktı.

KATİL İSRAİL CUMA NAMAZI ÇIKIŞINDA PROTESTO EDİLDİ

Cuma namazı sonrası çok sayıda sivil toplum kuruluşunun organize etitği eylemde, Gazze'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Tekbirlerin getirildiği meydanda İsrail sert şekilde protesto edildi. Çok sayıda İsrail ve ABD bayrağı ateşe verildikten sonra eylemciler, yanmış bayrakları ayaklarıyla ezdi. Bazı eylemciler de Gazze'de öldürülen bebekleri temsilen kanlı oyuncak bebekler taşıdı. Filistin bayraklarının dalgalandığı meydandaki eylemciler, "Kahrolsun İsrail, Hamas'a selam direnişe devam, Katil İsrail Filistin'den defol, Hükümet uyuma, Filistin'e sahip çık" şeklinde sloganlar attı.

Bu arada, Siyonizm yıldızı ile Nazilerin kullandığı gamalı haçın yan yana pankartlara yansıması dikkat çekti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem devam ediyor. 

BURSA

Bursa Ulu Cami'de cuma namazı sonrası İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamda şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası yürüyerek Orhangazi Parkı'na gelen yüzlerce kişi, "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları attı.

Saadet Partili İl Gençlik Kolları Eğitim Başkanı Hasan Parlak tarafından kıldırılan namazda bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Soğuk havaya rağmen yüzlerce kişi namaza katıldı. Namaz ve yapılan duanın ardından kalabalık, Orhangazi Parkı'na yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, İsrail'in kardeş ülke Filistin'in Gazze kentine yaptığı saldırıları kınadıklarını belirtti. Katliamın dünya tarihinin gördüğü en büyük vahşet olduğunu ifade eden Şeker, İsrail'in bu katliamı bütün dünyanın gözü önünde yaptığına dikkat çekti. Şeker'in konuşması zaman zaman sloganlarla kesildi. Tekbir getiren kalabalık, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Diyanet Sen Şırnak Şubesi tarafından yapılan organizasyonla Cizre Nuh Camii, Ulu Camii ve Meydan Başı Camii'nde cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra, Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Diyanet-Sen Şırnak Temsilcisi Nesim Varol, İsrail'in, camilere, okullara ve evlere düzenlediği saldırılarda 400'ün üzerinde insanın ölümüne neden olduğunu belirterek, "İsrail, hain yüzünü Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla bir kez daha göstermiştir. Gazze'de yağdırdığı bombalarla çoluk çocuk onlarca masum insanı katleden İsrail, başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın nefretini kazanmıştır. İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetleyerek, şiddetle kınıyoruz. Medeniyetler ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan batı dünyasının sahte yüzü, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır." dedi.

HATAY(İSKENDERUN)

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Gazze'de öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazı sonrası Kaptan Mehmet Paşa Camii'nden Boyacılar Parkı'na kadar Filistin ve Türk bayrakları ile slogan atarak yürüyen İskenderunlular,'Katil İsrail, İsrail Filistinden defol' şeklinde slogan attı.

Yüzlerce kişinin katıldığı İsrail'i protesto eyleminde emniyet ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldılar. İskenderunlu kadın ve çocuklarda ellerinde pankartlarla protesto eylemine destek verdi. İskenderun'da düzenlenen protesto eylemine siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Yapılan konuşmalar esnasında İskenderun halkı tekbirler getirerek, İsrail'i protesto etti. Konuşmaların sonunda ise Platform üyeleri ve İskenderun halkı ayakkabılarını çıkartarak İsrail'i protesto etti. Kadın ve çocuklarda protesto eylemine destek verdi.

VAN

Üç günlük yoğun kar yağışına rağmen Vanlı Müslümanlar Hz. Ömer cami parkında bir araya gelerek "Filistin için bir meş'ale de sen yak!" sloganı eşliğinde eylem yaptılar. Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüyen kalabalık "Hamasa selam-direnişe devam", "kahrolsun İsrail", "yaşasın intifada", “Müslüman uyuma Filistine sahip çık!" gibi sloganlar ve sık sık tekbirlerle Sanat sokağında durdular. 

Okunan basın açıklamasının ardından İsrail bayrağını yakan kalabalık burada da tekbirler ve sloganlar eşliğinde dağıldılar. Van'da cuma namazı çıkışında da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi. Hz Ömer Camii'nde yüzlerce kişi namazdan çıkışta İsrail'i protesto ederek, bayrağını yaktı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarına tepkiler sürüyor. Van'da Hz Ömer Camii'nde yüzlerce vatandaş İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti. Kalabalık, İsrail'i kınayan ve Filistin'e destek pankartları açtı. Bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri İsrail bayrağını ateşe verdi. 

Kalabalıkta omuzlarda taşınan bir çocuğun her iki elinde oyuncak silahlarla poz vermesi dikkat çekti. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında yapılan protestodan sonra kalabalık sessizce dağıldı. 

İŞTE VAN'LILARIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ MEŞALELİ EYLEM-TIKLA

DENİZLİ

Denizli'deki sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı kınamak için cuma namazından sonra protesto gösterisi yaptı. 

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) önderliğinde Delikliçınar Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri, ellerinde İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden Filistinlilerin fotoğrafları ve haberlerinin yer aldığı dövizlerle sloganlar attı.

TGTV adına konuşan Hasan As, İsrail'in Gazze şehrinde Filistinli Müslümanlara saldırdığını belirterek, "Siyonist İsrail devletini, yöneticileriyle onların arasındaki alçak güçleri şiddetle protesto ediyoruz. Münferit olayları bahane ederek sivil halkın üzerine kadın çocuk demeden bomba yağdıran terörist devlet İsrail'in bu zulümleri son değildir." dedi. Basın açıklamasının ardından İsrail bayrağı yakan grup, daha sonra Denizli Valiliği'ne kadar yürüyerek olaysız dağıldı.

İSTANBUL-ÜNİVERSİTEDE EYLM

Marmara Üniversitesi öğrencileri İsrail'i protesto etti. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösteren öğrencilere Rektör Prof.Dr.Necla Pur da destek verdi. Marmara Üniversitesi'Ninn Göztepe Kampusu'ndaki yemekhane önünde toplanan yüzlerce öğrenci İsrail'e sert tepki gösterdi. İsrail'i kınayan pankart ve dövizler taşıyan grup çıkış kapısına kadar yürüdü. Sloganlar eşliğinde yürüyen gruba Rektör Prof.Dr.Necla Pur öncülük etti. 

Giriş kapısında yapılan basın açıklamasında dünyanın saldırılara sessiz kaldığına işaret edildi. Açıklmayı okuyan Nihat Buğra Ağaoğlu, İsrail saldırılarını lanetlediklerini söyledi. Ağaoğlu, "Birkaç gün içinde tüm dünyanın gözü önünde 600'e yakın masum insan katledildi, binlerce insan yaralandı, yüzlerce aile evsiz, binlerce çocuk anasız babasız kaldı. Birleşmiş Milletler, İslam Konferansı Örgütü, Arap Birliği, insan hakları örgütleri ayağa kalkmalı. Zulmün karşısına dikilmeli. Bu yaşanan insanlık ayıbı karşısında Marmara Üniversitesi olarak bu suçu işleyenleri ve seyirci kalan egemen güçleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

KONYA

İsrail askerlerinin Gazze'de yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için Konya'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 750 kişinin katıldığı namazın ardından İsrail aleyhinde sloganlar atıldı. Cuma namazı çıkışı megafonlarla çevredeki camilerde anons yapan görevliler, vatandaşı Cuma Namazı çıkışı gıyabi cenaze namazının kılınacağı Şerafettin Cami'ne davet etti. Halkı çağıran görevliler, "Gazze'de şehit edilen kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınacaktır tüm halkımız davetlidir." anonsunu yaptı. Soğuk havaya rağmen toplanan kalabalık, cami önünde saf tuttu. Filistin'de hayatını kaybeden kişiler için cenaze namazı kılan vatandaşlar daha sonra açarak İsrail'in yok olması için dua etti. Müslümanların birlik ve beraberliği için mesajlar veren vatandaşlar, Filistin bayrakları açarak, sık sık İsrail aleyhine slogan attı. Toplanan grup daha sonra olaysız dağıldı.

OSMANİYE

Osmaniye'de Mustazaf-Der tarafından düzenlenen toplantıda İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılar kınandı. Enver-ul Hamit Camii'nde cuma namazı çıkışında toplanan Mustazaf-Der üyeleri, ellerinde pankartlarla şehir meydanına sloganlar eşliğinde yürüdü. Emniyet güçlerinin güvenlik önlemleri aldığı şehir meydanına gelen grup burada bir süre İsrail aleyhine sloganlar atarak, saldırıları kınadı. Ellerinde İsrail'e tepki gösteren pankartlar bulunan Mustazaf-Der üyeleri adına açıklama yapan Özgür Patla, İslam dünyasının bu hain saldırı karşısında sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. İsrail'in her zaman olduğu gibi bu sefer de vahşi yüzünü gösterdiğini belirten Patla, Filistin meselesinin bütün İslam aleminin meselesi olduğuna dikkat çekerek, gerekli her türlü desteğin verilmesi çağrısında bulundu.

SAKARYA

Sakarya'da cuma namazı sonrası İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Orhan Camii'nde kılınan cuma namazından çıkan grup, Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yaklaşık 100 kişilik grup namazın ardından Filistin bayraklarıyla, tekbir getirip çeşitli sloganlar attı. Grup olaysız şekilde dağıldı.

KAYSERİ

Kayseri'de Cuma namazı sonrası İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları yedinci gününde Kayseri'de protesto edildi. Hunat Camii'nde kılınan Cuma namazından çıkan grup, Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yaklaşık bin kişilik grup eski müftü Mehmet Göktaş tarafından kıldırılan namazın ardından ellerinde Filistin bayraklarıyla, tekbir getirip çeşitli sloganlar attı. "Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Hepimiz Filistinliyiz, Filistin bizim canımız" yazılı pankartlar açıldı. Protesto gösterileri nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıda öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ergani Müftüsü Adem Bebek, Camii-Kebir Camii'ndeki konuşmasında Filistin'de yaşananlara karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.  Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar tekbir getirerek, İsrail'i kınayan sloganlar attı. Gıyabi cenaze namazına Ergani'deki çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi. 

GAZİANTEP

Gaziantep'te, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gaziantep Ulu Camii'ndeki namaza, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ve CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de katıldı. İsrail'in Gazze'deki Müslümanlara yönelik saldırıları ülke genelinde çeşitli gösterilerle kınanırken, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için Gaziantep'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

ANTAKYA

Antakya'nın tarihi Uzun Çarşısı'nda yüzlerce ayakkabıcı esnafı, cuma namazı sonrası kepenklerini kapatarak iş yerlerine astığı Türk bayraklarıyla İsrail'e lanet yağdırdı. Öğle yemeğinden fedakârlık eden kimi esnaflar simit yemeyi tercih etti. Kimi vatandaşlar ise iş yerlerini kapatılıp İsrail'i protesto etmek yerine esnafın bir günlük gelirini kendi aralarında toplayıp Filistin'e göndermesini önerdi. Ayakkabıcılar esnafı adına konuşan Ömer Gürbüz, "İsrail'in saldırıları durdurması için hükümetin, Cumhurbaşkanı'nın ellerinden gelini yapmasını istiyoruz." dedi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çin de Antakya esnafı ve tüccarı olarak bu saldırıyı kınadıklarını belirtti. "Kahrolsun İsrail"sloganlarının atıldığı eylem, olaysız bir şekilde dağılırken bir grup da Antakya Ulus Meydanı'nda İsrail saldırılarını kınamak için eylem gerçekleştirdi.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Besni ilçesinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. AK Parti Besni Gençlik Kolları tarafından organize edilen giyabi cenaze namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hacı Reşit Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra tekbir getirildi.

ERZİNCAN

Erzincan'da yüzlerce insan Filistin'de hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı. Erzincan Terzibaba Camii'nde genç yaşlı yüzlerce insanın kıldığı gıyabi cenaze namazından sonra İsrail protesto edildi. Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Dergisi Erzincan Şubesi tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazında konuşma yapan Diyanet Sen İl Temsilcisi Zakir Yıldız, Gazze'de bir insanlık suçu işlendiğini belirtti.

BATMAN

Batman'da bir öğrenci grubu, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınamak için miting düzenledi. Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen mitinge yaklaşık bin kişi katıldı. İsrail'i kınayan pankartların yer aldığı mitingde sık sık tekbir getirilerek, "Hamas'a selam direnişe devam", "Ortadoğu İsrail'e mezar olacak", "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.

SAMSUN

İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü saldırılar, Samsun'da protesto edildi. Protesto sırasında ABD ve İsrail'in ürettiği malların alınmaması istendi. Memur-Sen Samsun İl Temsilciliği üyeleri, cuma namazı sonrasında İsrail ve destekçisi ABD'yi protesto etti. Filistin'de yaşamını yitiren Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılan sendika üyesi bir grup, cami önünde bir araya gelerek İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Sendika üyeleri Samsunlular'ı 4 Ocak'ta İstanbul Çağlayan Meydanı'nda yapılacak olan İsrail'i kınama mitingine de katılmaya çağırdı.

RİZE

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırı Rize'de çok sayıda kişinin katılımı ile protesto edildi. Rize Sahil Camii'nde cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazına AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namazdan önce dua ettiren cami imamı Mahmut Beber, Filistin'de yaşanan zulme dünyanın seyirci kaldığını belirterek, Filistin'de yaşananlara hiçbir Avrupa ülkesi ve Amerika'nın sesinin çıkmadığını söyledi.

AĞRI

İsrail'in Filistin'de yaptığı katliam Ağrı'nın Patnos ilçesinde protesto edildi. Kamu Emekçileri Sendikası (KESK)'na bağlı temsilcilikler, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Örgütü ile Patnos Muhtarlar Derneği'nin organize ettiği mitingde, vatandaşlar İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınadı. Cuma namazının ardından Patnos Merkez Camisi'nin önünde toplanan vatandaşlar ve sendika üyeleri, açtıkları pankartlar eşliğinde İsrail aleyhine sloganlar atarak Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi. İlçede ayrıca Merkez Camisi'nde kılınan cuma namazının akabinde başka bir grup vatandaş ellerinde pankartlarla İsrail'e tepki göstererek, Filistin'e yapılan saldırıları kınadı. 

MALATYA

Malatya'da cuma namazı çıkışında vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları kınadı. Malatya'da Yeni Camii'nde cuma namazı çıkışı vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yönelik olarak yaptığı saldırıları kınayarak İsrail'e ve Amerika Birleşik Devletleri ne yönelik lanet okudu. Grup, atılan sloganların ardından Filistinli vatandaşlar için yapılan duanın ardından olaysız dağıldı.

BİTLİS

Saadet Partisi (SP) Bitlis İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırı kınandı. İsrail bayraklarının yakıldığı, Başbakan Ehud Olmert için temsili bir tabutun taşındığı alanda toplanan 2 bin kişi İsrail'i kınadı. Saadet Partisi Bitlis İl Başkanı Kerem Araboğa, İslam ülkelerinin yapılan saldırılar karşısında sadece kınama ile kalmamaları gerektiğini vurguladı. Saadet Partisi Bitlis İl Başkanı Kerem Araboğa'nın konuşmasının ardından toplanan protestocu grup, alkışlar ve sloganlarla dağıldı.

YOZGAT(SORGUN)

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, siyasî partilerle medya kuruluşlarının ortak organizasyonuyla, cuma namazının ardından İsrail’i protesto mitingi düzenlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi (SP) ilçe teşkilâtları ile yerel basın temsilcilerinin ortaklaşa organize ettiği miting, cuma namazı çıkışında Salih Paşa Camii’nin önünden Cumhuriyet Caddesi ve, PTT Caddesi’nde yapılan yürüyüşle başladı. Sorgun Belediye Meydanı’nda İstiklâl Marşı’nın okunmasın ardından devam eden mitingde, İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı uyguladığı insanlık dışı saldırılar yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Sorgun Büyük Camii imamı Ahmet Çınarçetin’in okuduğu Kur’ân-ı Kerim’in ardından Filistin halkı için dualar edildi. Duaların ardından kısa bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “İsrail’i, yapmış olduğu insanlık dışı saldırılarından dolayı kınıyor, Filistin halkı’nın her zaman yanında olduğumuz söylüyorum” dedi. konuşmaların ardından göstericiler İsrail bayrağını yakarak, Filistinlilere yapılan saldırılara tepki gösterdiler.

NİĞDE

Anadolu Gençlik Derneği, Niğde'de düzenlediği toplantıda İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırıları kınadı.  Anadolu Gençlik Derneği Niğde Şube Başkanı Vedat Budak, "Bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir , (Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır) sözü mucibince bu saldırıları bütün şiddetiyle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Dünya, tarihin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Zalim işgal güçleri, tasallutlarıyla çocuklara, kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor." dedi.

RİZE

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırı Rize'de çok sayıda kişinin katılımı ile protesto edildi. Rize Sahil Camii'nde cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazına AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namazdan önce dua ettiren cami imamı Mahmut Beber, Filistin'de yaşanan zulme dünyanın seyirci kaldığını belirterek, Filistin'de yaşananlara hiçbir Avrupa ülkesi ve Amerika'nın sesinin çıkmadığını söyledi. Kılınan cenaze namazının ardından çok sayıda Rizeli, ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla 'Kahrolsun İsrail, Hamas'a selam direnişe devam' şeklinde slogan attı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.