Tarihin tozlu sayfalarından 'ırkçı' Trump çıktı!

Tarihin tozlu sayfalarından 'ırkçı' Trump çıktı!
ABD'de FBI, Donald Trump ve babası Fred Trump hakkında 1973 yılında açılmış bir ırkçı önyargı davasıyla ilgili dosyaları yayınladı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Donald Trump ve babası hakkında 1973'te açılmış, ırkçı önyargı davasıyla ilgili 389 sayfalık bir dosya yayınladı.

Dava dosyasına göre, 1973'te Trump ailesinin Brooklyn'deki kompleksinde bir daire kiralamak isteyen siyahi bir kadın şirketten uygun bir daire olmadığı yönünde yanıt aldı. Ancak kısa bir süre sonra aynı taleple şirkete giden beyaz bir kadına seçmesi için iki daire sunuldu.

Davada eski bir şirket çalışanı, Fred Trump'ın kendisine 'siyahileri binalardan uzak tutmak istediğini' söylediği yönünde yeminli bir ifade verdi.

Dava dosyasında ayrıca Trump'ların Porto Rikolular ve siyahilere karşı sistematik bir biçimde ayrımcılık uyguladıkları ve azınlıklar için 'NO 9' ve 'C' gibi kodlar kullandıkları bilgisi yer aldı.

1975'te sonuçlanan davada Donald Trump ve babasına yönelik suçlamalar düştü ancak şirket için 'bütün ırklara eşit kiralama hizmeti' verildiği yönünde reklam vermesi kararı çıktı. Geçtiğimiz yıl davayla ilgili Washington Post'a bir röportaj veren Donald Trump, suçlamaların adil olmadığını söylemiş ve şirketin hiçbir zaman ayrımcılık uygulamadığını belirtmişti.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.