Başbakan yüzlerine vurdu: 'Yetersiz kalıyorsunuz'

Başbakan yüzlerine vurdu: 'Yetersiz kalıyorsunuz'
Binali Yıldırım, Almanya ziyaretinde, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu AB Komiseri Dimitris Avramopoulos ile görüşmesinde AB'nin mülteci konusunda yetersiz olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, 53. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu Almanya'yı ziyareti kapsamında; Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu Avrupa Birliği Komiseri Dimitris Avramopoulos'u 17 Şubat'ta kabul etmiştir.

Kabulde, Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel işbirliği konuları ele alınmış, özellikle bölgedeki düzensiz göçle mücadelenin önemli yapı taşlarından olan AB-Türkiye arasındaki 18 Mart Mutabakatının önemi vurgulandı.

''YETERSİZ KALIYORSUNUZ''

Mutabakat çerçevesinde Türkiye'nin attığı adım ve yerine getirdiği taahhütlere değinen Yıldırım, Avrupa Birliği'nin burada üzerine düşen görevleri yerine getirmekte halen yetersiz kaldığını bir kez daha hatırlatarak bu konuda Avrupa Komisyonu'nun desteğini beklediğini belirtti.

Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası ve kıtanın güvenliği açısından önemli bir konumda olduğunu belirterek, terörle mücadele ve güvenlik işbirliğinde AB'den daha fazla destek ve anlayış beklentilerinin de altını çizdi.

Avrupa Birliği Komiseri Dimitris Avramopoulos, Türkiye-AB arasındaki ilişkilere tekrar ivme kazandırma ihtiyacından bahisle, AB ile karşılıklı temaslarda bulunmanın yararına işaret etti. Görüşmede Türkiye ilerleme raporu üzerinde de duruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.