Aksakallı ve Kasım Süleymani karşı karşıya!

Aksakallı ve Kasım Süleymani karşı karşıya!
Suriye’de DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonları yöneten Korgeneral Zekai Aksakallı ile İranlı General Kasım Süleymani’nin yolları Rakka’da kesişecek.

Güvenlik analisti Metin Gürcan, Türk Özel Kuvvetleri’ni yöneten Korgeneral Zekai Aksakallı (55) ile Suriye'nin en büyük kentlerinden Halep'in Esed rejiminin eline geçmesine sebep olan ve binlerce sivili katleden İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani (60) ile DEAŞ’a karşı yürütülen Rakka operasyonunda yollarının kesişeceğini yazdı. 

KASIM İLKOKUL MEZUNU

İlkokul mezunu olan, 1979’daki Mahabad Kürt ayaklanması ve İran-Irak savaşında yıldızı parlayan ‘İran’ın kılıcı’ lakaplı General Kasım Süleymani, İran’ın ülke dışındaki operasyonlarını sahada yönetiyor. Kasım Süleymani, İran'ın Ortadoğu politikalarının şekillenmesinde en önemli aktörlerden biri. İranlı generalin Esed rejimini desteklemek için İran'ın Suriye'deki vekâleten savaşının arkasındaki beyni olarak düşünülüyor.

DARBECİLERİ ENGELLEYEN PAŞA

Harp Akademisi mezunu Korgeneral Aksakallı ise PKK’ya karşı Özel Kuvvetler’deki başarısı ve Azerbaycan Ordusu’nu eğiten komutan olarak tanınıyor. Ayrıca 15 Temmuz Darbe Girişiminde darbecileri engelleyen Zekai Paşa kilit bir başarı kazandı.

ARTIK GÜÇLÜ BİR RAKİBİ VAR!

Gürcan, İran'ın kahraman diye lanse ettiği Kasım Süleymani'nin artık bölgede güçlü bir rakibinin olduğunu belirtti.

AKSAKALLI CEPHEDE

General Süleymani bir çok kez sahada görüntülendi. Korgeneral Aksakallı Cerablus’ta rahat bir askeri üniforma ile geçtiğimiz günlerde El Bab’da ise keskin nişancı mevzilerinde Süleymani’nin yaptığı gibi askeri tip sivil kıyafetle objektiflere takıldı.

İKİSİ DE ABD KARŞITI

Eski bordo bereli bir subay olan Metin Gürcan, Al Monitor’deki değerlendirmesinde iki komutanın da milliyetçi, ABD karşıtı ve ABD’yi tüm bölgesel sorunların kaynağı olarak gördüğünü söylüyor. Ancak Rusya yanlısı olmadıklarını da vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum