Numan Kurtulmuş: Görüşmeler hayra alamet

Numan Kurtulmuş: Görüşmeler hayra alamet
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakan Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

'ABD İLE BAZI GÖRÜŞ AYRILIKARI GİDERİLDİ'

Türkiye’nin ABD’den çok üst düzey bu yetkililerle görüşmeleri hayra alamettir. Bazı görüş ayrılıklarımızın giderilmeye başlandığı, görüş yakınlaşmalarının da işaretidir. Bir kere daha söylemek isterim. Bizim ABD ile çok uzun yıllara dayalı müttefiklik ilişkimiz var. Ayrıca bu bölgede yakın zamandaki teröre karşı mücadelede çok yakın işbirliğimiz var.

ABD ile Suriye'de bazı görüş ayrılıklarının giderilmeye başlandığı, FETÖ konusunda olumlu adımlar atılmasına neden olacak yaklaşımlar olduğu doğrudur. Bizim ABD ile çok uzun yıllara dayalı müttefiklik ilişkimiz var. Ayrıca bu bölgede yakın zamanlardaki teröre karşı mücadelede iş birliğimiz var. Yeni yönetimle beraber ilişkilerin iyileşmesini bekliyoruz.

'SADECE GÜLEN DEĞİL...'

Sahada PYD’ye vermiş oldukları desteği sonlandırmaları… Yapacakları operasyonlarda yerli unsurlarla, Türkiye’nn desteklediği ve ABD’nin de destekleyebileceği ılımlılarla operasyon yapmalarını istiyoruz. PYD’ye verdikleri destekleri gözden geçireceğini ümit ediyoruz. İkincisi de FETÖ’yü iade etmelidirler. Bütün görüşmelerde FETÖ’nün iadesi gündeme gelmiştir. Sadece Gülen’in değil, ABD’ye kaçmış olan suç işlemiş kişilerin iadesinin üzerinde de durulmaktadır. FETÖ’yü ve onun suç makinesi olan adamlarını Türkiye’ye iade etmelerini istiyoruz

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Bunun çalışmasını Milli Eğitim Bakanlığı yürütüyor. Bakanlık konuyla ilgili takvimi açıklayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.