İstanbul’a mega plato projesi

İstanbul’a mega plato projesi
Dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en büyük film platosu, İstanbul Büyükçekmece’de yapılıyor.

Türkiye’nin en büyük sanat akademisinin bünyesinde yer alacağı proje tamamlandığında toplam 21 kapalı stüdyoda aynı anda 21 film çekilebilecek. Devasa film stüdyolarının her birinin tavan yüksekliği 16 metre olarak tasarlanırken, son teknoloji ses yalıtımı ve kapalı çekim havuzu ise bin 500 metrekarelik bir alanı kapsayacak. Proje hayata geçtiğinde Pearl Harbor, Titanik gibi beyaz perdeye damga vuran yapıtlar, Midwood’un devasa çekim havuzunda kayda alınabilecek. Boğaz Köprüsü’nden otobüs atılması gibi bir sahne de yine bu havuzda çekilebilecek.

250 milyon liralık yatırımın detayları hakkında bilgi veren Midwood İcra Kurulu Başkanı Emin Günal, “Film ve dizi sektöründe yükselen bir marka durumundayız. Midwood tamamlandığında kısa zamanda Hollywood’a rakip olacak. 550 bin metrekarelik proje alanı aynı zamanda eğitim vadisi de olacak. Kuracağımız sanat akademisinde, güzel sanatlar, görsel sanatlar, kamera arkası, senaristlik, sahne sanatları, müzik gibi sanatın tüm alanlarını kapsayacak bir eğitim kompleksi yaratacağız” dedi.

Müzeler de olacak

Midwood Film Platosu’nda Türkiye’nin en büyük sinema salonunun inşa edileceğini dile getiren Günal, “1200 kişilik film salonumuzun yanı sıra 3 adet sinema müzesi, 1 klasik Otomobil müzesi, 1 adeta Afrika Mask Müzesi ile Sinema Tarihi Müzesi’ni hayata geçirmek istiyoruz. Her yıl uluslararası çapta film ödülleri dağıtmak istiyoruz” diye konuştu.

İstiklal Caddesi inşa edilecek

İstanbul’a yeni bir soluk getireceklerini, turizmdeki daralmayı dizi ve film sektörüyle aşmayı hedeflediklerini de dile getiren Günal, “Midwood, yaşayan bir şehir haline gelecek. Sokak sanatçıları, tematik labirent bahçesi, öğrenci yurtları ve 5 yıldızlı otel inşa edeceğiz. bugünBeyoğlu veya Eminönü gibi bölgelerde dizi veya film çekmek hem teknik, hem de maddi açıdan son derece külfet getiren projeler. Midwood bünyesinde İstiklal Caddesi’nin bir kopyası inşa edilecek. Ayrıca 800 metrelik bir havalimanı ile 2 helikopter pisti de film veya dizi çekimleri için inşa edilecek. Film platosunda 3 semavi dinin ibadethaneleri, tematik restoranlar, sinema efsanelerinin adının yer aldığı kafeler olacak. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki film stüdyolarının, bu ülkeye yıllık getirisi 750 milyon dolar. AB’nin en büyük film stüdyosu olacak Midwood, Türkiye’ye kat ve kat daha fazla getiri sağlayacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.