Moskova ve Riyad arasında silah pazarlığı

Moskova ve Riyad arasında silah pazarlığı
Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Moskova ile Riyad’ın silah sevkiyatı ile ilgili görüşme yaptığını bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen Ortadoğu'nun en büyük savunma sanayii fuarı IDEX-2017'de konuşan Manturov, "Suudi Arabistan ile hem uçaklar, hem de kara taşıtları konusunda görüşmeler yapıldı. Detayları açıklayamam, ancak görüşmeler sürüyor" diye konuştu.

Manturov, Abu Dabi'de düzenlenen IDEX-2017'de Rus heyetine başkanlık ediyor.

‘T-90MS TANKLARININ SATIŞINA İLİŞKİN ANLAŞMA İMZALANDI'

Öte yandan Manturov, Ortadoğu ülkelerinden bir tanesiyle T-90MS tanklarının satışına ilişkin büyük bir anlaşmanın imzalandığını açıkladı.

Rus yetkili, T-90MS'lerin satış anlaşmasının, yapılan birçok testten sonra Aralık ayında imzalanmış olduğunu sözlerine ekledi.

Manturov, ayrıca en yakın zamanda Rus ordusunun kullanımı için geliştirilen T-90AM modelinin ihracata yönelik modifikasyonu olan T-90MS'lerin satışına ilişkin bir anlaşma daha imzalamayı planladıklarını kaydetti.

Uralvagonzavod fabrikasının üretimini gerçekleştirdiği T-90MS tanklarının ilk tanıtımı 2011 yılında Rusya'nın Nijniy Tagil kentinde düzenlenen Russian Expo Arms adlı uluslararası silah fuarında yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.