Mike Pence: Sabrımız taştı!

Mike Pence: Sabrımız taştı!
ABD Başkan Yardımıcısı Mike Pence, NATO'nun Avrupalı müttefiklerinin savunma harcamalarını sene sonuna kadar artırması gerektiğini söyledi.

ABD Başkan Yardımıcısı Mike Pence, NATO'nun Avrupalı müttefiklerinin savunma harcamalarını sene sonuna kadar artırması gerektiğini, bu konuda Amerikan halkının sabrının sonsuza kadar sürmeyeceğini belirterek, "Amerika, üzerine düşeni yapacak. Ancak Avrupa'nın savunması, bizim kadar Avrupa'nın da taahhüdünü gerektiriyor." dedi.

Pence, AB kurumlarının liderleriyle görüştükten sonra NATO Karargahı'na geçerek, Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. İkili, yaklaşık bir saat süren görüşme sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Stoltenberg, daha fazla savunma harcaması ve NATO'da daha adil bir yük paylaşımının önemi konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

"2017 YILININ SONUNA KADAR GERÇEK BİR İLERLEME"

Pence ise "ABD ve Başkan Donald Trump'ın NATO ve transatlantik ittifaka verdiği güçlü desteği"ni ifade etmek üzere NATO'da bulunmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu vurgulayarak, savunma harcamalarında artış yapılmasının önemine değindi.

Amerika'nın üzerine düşeni yapacağına işaret eden Pence, "Ancak Avrupa'nın savunması, bizim kadar Avrupa'nın da taahhüdünü gerektiriyor." dedi.

2014'te alınan kararı hatırlatan Pence, "ABD Başkanı ve Amerikan halkı, müttefiklerimizin sözlerini tutmasını, ortak savunmamızda daha fazlasını yapmasını ve Başkanın da (Trump) umduğu gibi, 2017 yılının sonuna kadar gerçek bir ilerleme kaydedilmesini bekliyor." ifadesini kullandı.

"LAF DEĞİL, HAREKETE GEÇME ZAMANI"

ABD dışında sadece 4 müttefikin yüzde 2 hedefini yakaladığını anlatan Pence, "Savunma harcamasını artırmaya yönelik bir planınız yoksa, edinin. Bunlar benim değil onun (Trump) sözü. Laf değil, harekete geçme zamanı." uyarısında bulundu.

Ukrayna'daki çatışmalar konusunda her iki tarafın da ateşkese uymasını isteyen Pence, "Başkan Trump'ın güçlü bir şekilde inandığı üzere (Rusya'yla) yeni bir ortak zemin ararken bile, ABD, Rusya'yı sorumlu tutmaya devam edecek." dedi.

"AMERİKAN HALKININ SABRI SONSUZA KADAR SÜRMEYECEK"

ABD Başkan Yardımcısı, 2017 sonuna kadar savunma harcamalarının artırılmaması durumunda ne gibi adımlar atacaklarına ilişkin ısrarlı sorular üzerine, "Cevabın ne olduğunu bilmiyorum. Ama biliyorum ki Amerikan halkının sabrı sonsuza kadar sürmeyecek." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.