Bombalı araçları eve gizlemişler!

Bombalı araçları eve gizlemişler!
TSK destekli Özgür Suriye Ordusu Güçleri’nin büyük ölçüde kontrolü sağladığı El Bab’da, evler ve sokaklar patlayıcılardan arındırılmaya başlandı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 181. gününde, çatışmalar El Bab’da yoğunlaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun yürüttüğü harekatta, büyük ölçüde kontrol sağlandı. DEAŞ’lı teröristlerin bombalı tuzaklarla döşediği sokak ve evler büyük bir titizlikle temizlenmeye başlandı.

EVİN İÇİNE GİZLEMİŞLER

Operasyonlar sırasında en fazla kayıp DEAŞ’lıların düzenlendiği bombalı araç saldırılarında meydana gelmişti. İşte o araçların evlerin içine gizlenmiş halde bulundu. 

4vmyy_1487652682_1554.jpeg

28 DEAŞ’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada hava harekatları dün de devam etti. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından 18 DEAŞ hedefine yönelik hava harekatı düzenlendi. 14 bina, karargah olarak kullanılan 2 bina, 1 cephanelik ve mühimmat yüklü 1 araç imha edildi. Gün boyu yapılan operasyonlarda ise 28 DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi.

8 ÖSO ASKERİ YARALANDI

El Bab’da şehir merkezine kadar giren ÖSO güçleri ile DEAŞ unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 8 ÖSO’lu sınır hattına ulaştırıldıktan sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne taşındı. Tedavisine başlanan yaralı ÖSO üyelerinden durumu ağır olanlar, Gaziantep’e sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.