Halisdemir’in katillerinin hesap günü

Halisdemir’in katillerinin hesap günü
FETÖ darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbeciler bugün hakim karşısına çıkacak.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, 18 sanıktan 17'si hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ve “nitelikli kasten öldürme” suçlarından dörder kez, sanık Mihrali Atmaca hakkında da 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, bütün sanıklar hakkında “silahlı terör örgütü üyeliğinden” 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

wdi3g_1487658170_4436.jpg
AİLESİ MÜDAHİL OLACAK

Halisdemir ailesinin davaya müdahillik talebinde bulunması beklenen davanın duruşması, bugün saat 10.00'da görülmeye başlanacak. Şehit Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir ile İsmail Oğuz ve Ayşe Şahin'in “müşteki” olarak yer aldığı davanın sanıkları şunlar: “Ahmet Kara, Ahmet Muhammed Demirci, Ali Güreli, Ali Solmaz, Cemal Güleç, Cihat İbrahim Yörük, Erhan Almaz, Erkan Kütükcü, Fatih Şahin, Furkan Aslanbay, Gökay Engin, Halit Çelik, Harun Topbaş, Hasan Aksoy, Hüseyin Oğuz, İsmail Çınar, Mehmet Bilge ve Mihrali Atmaca.”

18 SANIK VAR

Saat 10:00'da başlayacak ve Ankara 4. Ağır Ceza Mehkemesi'nde görülecek davada Ömer Halisdemir'in katil zanlısı 18 sanık hakim önüne çıkıyor.

khvvj_1487658521_6224.jpg

1 NUMARALI SANIK ŞAHİN

Davada, 1 numaralı sanık; Semih Terzi'nin koruması Fatih Şahin. Mihral Atmaca için ise Ömer Halisdemir'i şehit eden son kurşunu sıktığı için diğer sanıklardan bir fazla müeebbet hapis cezası isteniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.