İhvan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

İhvan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İhvan'ı terör örgütü olarak görmediğini" belirttiği açıklamalarını memnuniyetle karşıladı.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı İbrahim Munir, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü ve teşekkür" başlıklı açıklamasında, medyanın teşkilata ve ideolojisine yönelik karalama kampanyası yürüttüğü bir dönemde Erdoğan'ın bu açıklamalarını duyduklarına işaret etti.

"Erdoğan, milyonlarca mazluma bakar lider"

Erdoğan'ı "milyonlarca mazluma bakan lider" şeklinde tanımlayan Munir, Cumhurbaşkanı'nın Suudi Arabistan'ın El-Arabiya kanalına verdiği mülakatta, "İhvan'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Çünkü İhvan-ı Müslimin silahlı bir örgüt değildir. İhvan-ı Müslimin bir düşünce örgütüdür." yönündeki açıklamalarından övgüyle söz etti.

Munir, "Erdoğan'ın takındığı bu adaletli ve açık tavır, güçlü, ilkeli ve insaflı tutum benimseyen bir lider için garip değil. Bu, ezilenlerin haklarını destekleyen, onurlu bir hayat ve özgürlük için mücadelelerinde halklara yardım eden, her yerde insan haklarının yanında duran Türkiye için de şaşılacak bir durum değil." ifadelerini kullandı.

Teşkilata yönelik baskı ve iftiralar ne kadar artarsa artsın, İhvan'ın, Erdoğan'ı veya hakkı savunan hiç kimseyi yalnız bırakmayacağını, misafirliğin usullerini gözeteceğini, Türkiye'nin ya da misafir oldukları başka bir ülkenin kanunlarına saygılı olacağını aktaran Munir, Müslüman Kardeşler'in, ideolojisinin bir parçası olan barışçıl çizgiden asla ayrılmayacağını, buna aykırı davrananların ise kendilerinden olmadığını kaydetti.

Mısır makamları, halkı darbeye karşı barışçıl gösterilere davet eden Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) 2013 yılında "terör örgütü" ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.