15 yıl sonra AK Parti! Takiyeye sarıldılar

15 yıl sonra AK Parti! Takiyeye sarıldılar
Kapısından ayrılmadıkları AYM’ye gitmekten vazgeçtiler, 15 yıl sonra AKP yerine AK Parti demeye başladılar. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ‘Hayır’ oylarını artırmak için böyle değişti.

CHP, Cumhurbaşkanlığı sistemine muhalefet edeceğim diye takiye yöntemine sarıldı. Referandum süreci başladıktan sonra CHP ve Kılıçdaroğlu, halkı kandırmak için bir çabanın içine girdi.

İşte CHP’nin takiyeleri.

ERDOĞAN ÇARKI

“Cumhurbaşkanlığı sistemi değişikliği Erdoğan için yapılıyor” diyen Kılıçdaroğlu, referandum kesinleşince “Bu Erdoğan meselesi değil. Şahıs odaklı eleştiri yapmayıp sistemin sakıncalarını anlatın” dedi. 

AKP’DEN AK PARTİ’YE

15 yıldır ısrarla ‘AKP’ diyen CHP, referandumun hatırı için AK Parti deme kararı aldı. Bülent Tezcan “Kardeşim adamlar partisinin adını AK Parti koymuş. Diyebiliyorsanız AK Parti deyin, diyemezseniz; Adalet ve Kalkınma Partisi deyin” diyerek teşkilatları uyardı. 

BAŞÖRTÜ ZİYARETİ

Daha önce saldırganları, yumruk atanları ziyaret eden Kılıçdaroğlu “Hayır” algısı için başörtü mağdurunu ziyaret etti.

HENDEKÇİ ARKADAŞLAR

PKK’nın hendek-barikat eylemleri sırasında teröristlere “Hendekçi arkadaşlar” diye hitap eden Kılıçdaroğlu, HDP-PKK ile aynı safta oluşunu gizlemek için Viranşehir saldırısını ilk olarak kınadı.CHP Kadın Kolları’nca başlatılan kampanya görselinde birçok dünya dilinde ‘Hayır’ sözcüğüne yer verilirken, Kürtçe ‘Hayır’ anlamına gelen ‘Na’ kelimesine yer verilmedi.

TERÖR ARTACAK TEHDİDİ

CHP’li Bülent Tezcan hazırladığı “Hayır Demezseniz Ne Olacak” kitapçığında, “Çatışma ve terör artacak” tehdidinde bulundu. 

KAN DÖKMEDEN OLMAZ

Kılıçdaroğlu, geçmişte “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” açıklaması yaptı. Kısa süre önce yaptığı açıklamada daha ileri gitti; Menderes’i hatırlatarak ‘evet’ çıkması halinde darbe imasında bulundu.

ANAYASA MAHKEMESİ ÇARKI

Geçmişte vesayet kurumlarından biri gibi hareket eden AYM’ye her fırsatta başvuran CHP, artık istedikleri gibi kararlar çıkartamayınca sert eleştirilerde bulundu. Anayasa değişikliğini AYM’ye taşımak için delil toplamak için her şeyi deneyen, vekili bacak bile ısıran, ancak arayışı boşa çıkan CHP, umduğunu elde edemeyeceğini anlayınca çark etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “AYM siyasallaştı.En büyük hakem millet” deyip AYM’ye başvurmaktan vazgeçtiğini açıkladı. 

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.