Gizli tanık: PKK'nın 15 Temmuz'dan haberi vardı

Gizli tanık: PKK'nın 15 Temmuz'dan haberi vardı
Siirt'te, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, eski asker 320 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK ve FETÖ'nün ortak hareket ettiği ortaya çıktı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı  Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu ve Eruh 2. Komando  Tabur Komutanı Yarbay İsmet Cehreli ile İl Jandarma Komutan Yardımcısı Necati  Metin'in de aralarında bulunduğu 120'si tutuklu 320 kişi hakkında hazırlanan  iddianame, Siirt Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütleri PKK ve FETÖ'nün ilişkisi ile PKK'lı  teröristlerin günler öncesinden darbe girişiminden haberdar olduğu gizli tanık  ifadesiyle ortaya çıktı.

PKK'LI TERÖRİSTLER 'DARBE OLACAK' DEDİ

İddianamede, sanıklardan gizli tanık "Çoban Yıldızı"nın ifadeleri  detaylı yer aldı. Söz konusu gizli tanık 14 Temmuz günü Pervari ilçesinde yaylada  hayvan otlatırken yanına PKK'lı iki teröristin geldiğini belirtti.

Teröristlerin, kendisine şehir merkezinden gelip gelmediğini sorduğunu  aktaran gizli tanık ifadesinde şunları kaydetti:

"Geldiğimi söyledim. Siirt'te bir gelişme olup olmadığını sorunca her  şeyin normal olduğunu söyledim. Televizyon izleyip izlemediğimi,  Cumhurbaşkanımızın televizyona çıkıp çıkmadığını ve konuşup konuşmadığını  sordular. Sonrasında, iki gün sonra televizyonları izlememi, iki gün sonra  ülkenin karışacağını ve Cumhurbaşkanı ile Başbakanın öldürüleceğini ve ülkede  darbe yapılacağını söylediler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.