Savunma Bakanı: ABD PKK'yı Münbiç'ten temizlemezse biz yaparız

Savunma Bakanı: ABD PKK'yı Münbiç'ten temizlemezse biz yaparız
Rakka operasyonuna işaret eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "ABD Münbiç'i PKK'dan temizlemezse, Türkiye bu operasyonu kendisi değerlendirecektir." dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, katıldığı NTV yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rakka'ya yapılması planlanan operasyonu da değerlendiren Işık, "ABD'nin kendine göre planları var ama biz doğru olmadığını söylüyoruz. Ay sonuna kadar yeni planı ABD yönetimi bize sunacak." dedi.

"RAKKA'DA YANLIŞ AKTÖRLERLE DOĞRU SONUÇ ALMA ŞANSINIZ YOK"

Bakan Işık'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"El Bab'da operasyon bitti, ama temizlik sürüyor. Rakka da kritik bir kent. Dabık ve Musul da aynı şekilde önemli kentler DEAŞ için. ABD, Rakka'daki DEAŞ hareketliliğini biliyor. Biz Türkiye olarak ısrarımızı sürdürüyoruz. Münbiç'ten PKK ve PYD unsurlarının çekilmesi konusunda çalışmalar oluyor. ABD'nin Türkiye'ye taahüdü var, bunun üzerinde çalışıyoruz.
Rakka'da yanlış aktörlerle doğru sonuç alma şansınız yok.

Rakka operasyonunun doğru aktörlerle ve doğru zamanlarda yapılması önemli. Yanlış aktörlerle doğru sonuç alma şansınız yok. ABD'ye ısrarla 'Rakka operasyonu doğru aktörle yapın' diyoruz.

"ABD YAPMAZSA, TÜRKİYE OPERASYONU DEĞERLENDİRECEK"

Türkiye'nin olmazsa olma noktalarından biri Münbiç'te PKK-PYD varlığının sonlandırılması. Bunu ABD yapmazsa, Türkiye bu operasyonu değerlendirecektir. Rakka operasyonunu da etkileyecek bir konu bu.

"ABD AY SONUNA KADAR PLANINI SUNACAK"

YPG olursa DEAŞ'ın temizlenmesi istikrar getirmez. PYD, Kürtleri temsil eden bir grup değil. PKK neyse, PYD'nin öyle bir yapısı var. ABD'nin kendine göre planlar var ama biz bu planların doğru olmadığını söylüyoruz. Ayın sonuna kadar plan yapılacak ve ABD yönetimi sunacak. Askerlerimiz her gün görüşüyorlar.

Bu bölgedeki her gelişme Türkiye'yi doğrudan etkiliyor. Tehdit nereden gelirse gelsin cevap vermek zorundayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.