McCain'den Suriye'ye gizli ziyaret!

McCain'den Suriye'ye gizli ziyaret!
Hafta başında Ankara'yı ziyaret eden ABD'li senatör McCain'in, Türkiye'ye gelmeden önce Suriye'nin kuzeyine gittiği ortaya çıktı.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain'in, hafta başında başkent Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeden önce Suriye'nin kuzeyine ziyarette bulunduğu açıklandı.

Arizona Senatörü McCain'in sözcüsü, senatörün Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDF) destek veren ABD askerleriyle görüştüğünü söyledi.

Sözcü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Senatör McCain bu hafta Suriye'nin kuzeyinde konuşlu ABD güçleri ile DAEŞ karşıtı operasyonları ve Rakka'nın alınmasına ilişkin operasyonları görüşmek için Suriye'nin kuzeyine seyahat etti.

Senatör McCain'in ziyareti, Irak ve Suriye'deki dinamik durumu değerlendirmek açısından önemli bir fırsattı. Başkan Trump, ABD'nin DAEŞ'i yenme strateji ve planlarını haklı olarak gözden geçirme talimatı verdi. Senatör McCain, DAEŞ'i kalıcı bir yenilgiye uğratma konusundaki yaklaşımlarımızı en uygun bir duruma getirme konusunda yönetim ve askeri liderlerle çalışmayı dört gözle beklemektedir."

Ancak Amerikan medyasında ziyaretin bir başka ayağına dikkat çekiliyor. Wall Street Journal gazetesi, McCain'in 2015 yılında DAEŞ'den kurtarılan Kobani'ye gittiğini ve orada YPG liderleriyle görüştüğünü yazdı.

ABD Savunma Bakanlığı-Pentagon verilerine göre, Rakka operasyonunda 500 kadar Amerikan askeri bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum