Türkiye rest çekti! PYD'ye davet yok!

Türkiye rest çekti! PYD'ye davet yok!
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/ YPG bugün başlayacak Cenevre görüşmelerine davet edilmedi.

Suriye’de 6 yıldan beri devam eden iç savaşı sona erdirmek için taraflar yeniden Cenevre’de toplanacak. BM, bugün başlaması ön görülen görüşmelerin 4'üncü turunda rejimi ve muhalifleri siyasi çözüm konusunda ikna etmeye çalışacak. De Mistura, önceliğin ateşkesin sağlanması olduğunu vurgulayarak, "Astana çok olumlu bir inisiyatif. Daha fazla Astana toplantısı olmasını umuyoruz." ifadesini kullandı.

PYD'YE DAVET YOK!

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/ YPG bugün başlayacak Cenevre görüşmelerine davet edilmedi. PYD'nin toplantışara katılmayacağı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından açıklandı. Lavrov, 'Suriye görüşmelerinin sonraki turlarında Suriyeli Kürtler de dahil olmak üzere Suriye muhalefetinin tamamının temsil edilmesi gerekir' görüşünü savundu. 

TÜRKİYE'NİN YOĞUN BASKISI

Suriye sorununun çözümü için  bugün başlayacak olan Cenevre 4 görüşmelerine PYD'nin davet edilmediği bildirilirken bu konuda Türkiye'nin "yoğun" diplomatik girişimlerinin "etkili"olduğu belirtildi.

'ASLA KABUL EDİLEMEZ’

Türkiye ve muhalifler ise PYD’nin bu girişimine karşı yoğun bir diplomasi yürüttü. Türkiye, bir terör örgütü olan PYD’nin Cenevre masasında yeri olmadığını, bunun asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Daha önceki Cenevre görüşmelerine PYD temsilcilerinin katılacağı yönündeki haberler kriz yaratmış, Türkiye, PYD’nin katılması halinde görüşmelerden çekileceğini ve toplantıyı boykot edeceğini özel kanallardan BM’ye iletmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.