Ömer Halisdemir'i şehit eden darbeci sanık konuştu

Ömer Halisdemir'i şehit eden darbeci sanık konuştu
Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapılıyor.

Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapılıyor. Halisdemir'i şehit eden sanık Mihrali Atmaca, "Tabur komutanı Fatih Şahin'in emriyle karanlığa doğru iki el ateş ettim. Halisdemir olduğunu bilmiyordum, çok üzgünüm" dedi.

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapılıyor.

Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili 18 sanık, geniş güvenlik önlemleri altında jandarma eşliğinde duruşma salonuna getirildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık avukatları ile şehit Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir, kardeşleri Soner ve Savaş Halisdemir ile ÖKK'da olay gecesi darbeciler tarafından yaralanan İsmail Oğuz da müşteki olarak yer aldı.

"KARANLIĞA DOĞRU İKİ EL ATEŞ ETTİM"

Ömer Halisdemir'e yerdeyken ateş edip şehit eden kişi olan Mihral Atmaca ilk kez ifade verdi. Suçlamaları reddeden Atmaca şunları söyledi: "Darbeci, isyancı teröristlere karşı durduğumuzu düşünüyorduk. Ömer Halisdemir olduğunu bilmiyorduk. Talimatı Fatih Şahin verdi, ben de uyguladım. Çok üzgünüm. Uçağa bindik Ankara'da küçük bir grubun darbe girşimi içinde olduğu söylendi. İndiğimizde bize saldırı olabilir, çatışma yaşanabilir dendi. Özel Kuvvetleri darbecilerden kurtacağımız talimatı verildi. Helikopterle üsse indikten sonra silah sesi duyduk, bir ah sesi geldi. Onun Semih Terzi'den geldiğini anladım. Tabur komutanı Fatih Şahin yoğun ateş talimatı verdi. Sağ tarafa doğru ateş ettik. O sırada bir kişi karanlığın içinde askerler tarafından götürüldü. Fatih Şahin onu etkisiz hale getirin dedi. Karanlığa doğru iki el ateş ettim. Ömer Halisdemir olduğunu bilmiyordum. Çok üzgünüm."

NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.