170 yıl sonra eylem yapacaklar!

170 yıl sonra eylem yapacaklar!
Türkiye genelinde görev yapan ilköğretim okulu müfettişleri Ankara'da buluşarak özlük haklarının iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yapacak. Sorunlarının çözümü için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren müfett

10 Ocak 2009 günü Başkent'teki bakanlık önünde yapacakları açıklama ile ilgili bilgiler veren Müfettişler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ceylan, ilköğretim müfettişlerinin son yıllardaki hak kayıpları nedeniyle mesleğin yapılacak halinin kalmadığını söyledi. Ceylan, 1999 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile eşdeğer görev olarak kabul edilen ilköğretim müfettişliği önce milli eğitim müdür yardımcılığı düzeyine indirildiğini, ardından da statüsünün belirsizlik içine itildiğini kaydetti. İlköğretim Müfettişleri'nin maaşlarında da yüzde 64 oranında erime olduğunu anlatan Ceylan şu bilgileri verdi:

"İlköğretim müfettişi olma koşulları ve işgüçlüğü diğer müfettişliklere göre çok daha ağırdır. Buna rağmen özlük hakları olarak çok geridedirler. Eşit işe eşit ücret anlayışıyla İlköğretim müfettişlerine diğer müfettişlerle eşit haklar verilmesi gerekirken tam tersi uygulamalarla ilköğretim müfettişliği haklar açısından daha da geriye gitmiştir. Müfettişler Derneği, daha önce ulusal gazetelere ilanlar vererek ayrıca yazılı ve görsel basında sorunlarını defalarca dile getirerek çözüm istemiştir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu sorunları çözmeye yönelik bir çaba sarf etmemiştir. Sadece ek derslerin 5 saat artırılmasına yönelik bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışma sonuçlansa bile ilköğretim müfettişlerinin ücretlerinde aylık sadece 100-120 TL iyileşme sağlanacaktır. Oysa ilköğretim müfettişleri bırakın diğer müfettişleri, İlköğretim müfettişi denetlediği kendiyle aynı kıdemdeki Anaokulu Müdürü'nden 390, İlköğretim Okulu Müdürü'nden 317, YİBO müdüründen 511, Yatılı Özel Eğitim Okulu Müdürü'nden 693 YTL, uzman sınıf öğretmeninden 120, uzman branş öğretmeninden 219, uzman özel eğitim öğretmeninden 237 TL daha az aylık gelire sahiptir. İlköğretim Müfettiş Yardımcıları'nın aylık gelirleri ise denetledikleri personelden 340 ile 913 TL arasında daha azdır. 100 TL'lik iyileştirmeyi çözüm olarak sunmak ve kabul etmek mümkün değildir."

Müfettişler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, yurdun dört bir yanından gelecek müfettişlerin katılımıyla 10 Ocak 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, Başöğretmen Anıtı önünde saat 13.00'te statü ve özlük haklarının gasp edilmesine ilişkin basın açıklaması yapacağını dile getirdi. Ceylan, 170 yıllık geçmişi olan mesleğin tarihinde daha önce böyle bir eylem yaşanmadığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.