Türk botunu gören Yunan askerleri kaçtı!

Türk botunu gören Yunan askerleri kaçtı!
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın Hulusi Akar’ın Kardak adasına gitmesiyle ilgili olarak "İstese bile adaya çıkamazdı." sözlerine cevap geldi.

Türk askeri kaynakları, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın , Kardak kayalıkları bölgesine giden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarına yönelik, “İsteseler bile adaya çıkamazlardı. Çünkü biz önlemlerimizi almıştık” açıklamasıyla ilgili, “Yunan Bakan’ın açıklamalarının içi boş, kamuoyuna yönelik söylemden ibaret. Seyir sırasında Türk Sahil Güvenlik Botunu gören Yunan botu hemen bölgeden kaçtı” bilgisini paylaştı.

YUNAN ASKERLERİ KAÇTI!

Türk askeri kaynaklarının olayla ilgili yaptıkları değerlendirme şöyle:

“Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın açıklaması klasik Yunan mantığıyla savrulmuş, tamamen içi boş, iç kamuoyuna yönelik, seviyesiz bir söylemden öte değildir. Orgeneral Akar, Kardak kayalıklarında incelemelerini yakın mesafeden ve yeterli süre ile gerçekleştirmeyi müteakip bölgeden ayrılmıştır. İnceleme esnasında uzakta bulunan Yunanistan’a ait bir adet küçük sahil güvenlik botu yaklaşma niyeti göstermiş ancak hareketine başlayamadan Türk sahil güvenlik botuyla, Yunan botuna müdahale edilmiştir. Bunun üzerine Yunan sahil güvenlik botunda bulunanlar Türk Sahil Güvenlik botunu görünce sözde dostluk mesajı vermek istercesine el sallamaya başlamışlar ancak Türk botunun üzerlerine gitmeye devam etmesinden korkmuş olacaklar ki geri dönerek tam yol bölgeden kaçmış, uzak bir mesafeden izlemeye devam etmişlerdir. Bir daha da bölgeye yaklaşma cesareti dahi gösterememişlerdir. Dolayısıyla bölgede Orgeneral Akar’ın ziyaretine engel olabilecek yetenekte ve nitelikte kuvvet, olayın başlangıcından sonuna kadar hiç bulunmamıştır. Kaldı ki, Türk Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından her ihtimal göz önünde bulundurularak gerekli tüm tedbirlerin alındığının bilinmesinde de ayrıca fayda bulunmaktadır. Yunanistan Dışişleri Bakanı tarafından yapılan bu içi boş açıklamanın kendi kamuoyunu rahatlatıcı mahiyette politik bir söylem olduğu, söz konusu bakanın ne olaydan ne de orada bulunmaya çalışan ama kaçan denizcilerinden haberinin dahi olmadığını göstermektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.