8 ülkeden acil karar! Aralarında Türkiye'de var! Açıklama istenilecek

8 ülkeden acil karar! Aralarında Türkiye'de var! Açıklama istenilecek
Sekiz ülkenin katıldığı A400M programındaki uçakların teslimatıyla ilgili sorunlar nedeniyle Madrid'de hükümetler arası bir toplantı yapılacağı açıklandı.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu sekiz ülkenin katıldığı A400M programındaki uçaklarınteslimatıyla ilgili sorunlar nedeniyle 30 Mart'ta İspanya'nın başkenti Madrid'de hükümetler arası bir toplantı yapılacağı açıklandı.

İspanya hükümetinin savunmadan sorumlu Devlet Sekreteri Agustin Conde, 30 Mart'ta yapılması kararlaştırılan toplantıya Airbus Üst Yöneticisi (CEO) Tom Enders'in de davet edileceğini belirtti.

KRİZ ÇÖZÜLECEK Mİ?

Enders'in, "bazı sorunların A400M programının gidişatını etkilediği" yönündeki sözlerine toplantıda açıklık getirmesinin isteneceği bildirildi. Enders, basında yer alan ifadelerinde, A400M ile ilgili teknik sorunlardan dolayı Airbus şirketinin karında yüzde 63'lük azalma olduğunu ve 2010 yılında bu projeyi iptal etmediklerine pişman olduklarını söylemişti.

TÜRKİYE İÇİN ÜRETİLEN UÇAK DÜŞMÜŞTÜ

A400M askeri nakliye uçağı üretimi projesi 2003 yılında yedi Avrupa ülkesi (Türkiye, Belçika, Almanya, Fransa, Lüksemburg, İngiltere ve İspanya) tarafından başlatılırken, 2005'te Malezya da bu projeye dahil olmuştu. Türkiye için üretilen "MSN 23" imalat numaralı A400M uçağı 9 Mayıs 2015'te Sevilla kentindeki ilk test uçuşunda düşmüş ve 4 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.