Başbakan Yıldırım: Gizli ortakları ortadan kaldıracağız

Başbakan Yıldırım: Gizli ortakları ortadan kaldıracağız
AK Parti'nin referandum kampanyası bugün Başbakan Yıldırım ve partililerin katılımıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı.

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi, daha sonra Ankara Arena Spor Salonu'na girdi. 

Yıldırım ve eşi, birlikte salonu dolaşarak katılımcıları selamladı. Yıldırım çifti, partilere çiçek verdi. Başbakan Yıldırım ve eşi, protokolde bulunanlar ile tek tek tokalaştı. 

KÜRSÜYE TORUNUYLA GELDİ, NECİP FAZIL VE NAZIM HİKMET İLE BAŞLADI

Başbakan Yıldırım, konuşma yapacağı kürsüye torunu Ecemsu ile birlikte çıktı. Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, salonu dolduranlara seslendi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları:

ÜZERİMDE BİR SELAM EMANET VAR!

"...Üzerimde bir selam var, emanet var. Ezilenlerin gür sesi, suskun dünyanın hür insanı, göründüğü gibi olan, adam gibi adam kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan... Size selamlarını getirdim. Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetine sahip çıkıyor muyuz? 

BİR EKSİKLİĞİ HİSSEDİYORUZ

Bir eksikliği hissediyoruz. Bütün etkinliklerimizi gerçekleştiren şehit Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip’i anmak istiyorum. Mekanları cennet olsun. Bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum, mekanları cennet olsun.

BİSMİLLAH DİYORUZ

Bugün yeniden kutlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Yeni bir başlangıç için Bismillah diyoruz. Yarının güçlü Türkiyesini kurmak için ilk adım atıyoruz. Allah yolumuzu, bahtımızı açık eylesin.

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ!

Heyecanımızı yeniledik, coşkumuzu yeniledik. Asla 'Yeter artık' demedik. Ne dedik? Bu aziz millet her şeyin en yenisini hak ediyor. Onun için yeniliğin daima peşinden koştuk. Yenilik zordur ancak zor diye yeniliğe direnenler, tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime 'Hayır' diyenler ortaya hiçbir eser koyamazlar. 

ATATÜRK'E DE HAYIR DEDİLER

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün... Samsun'a giderken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi. 

HER SEFERİNDE 'EVET' DEDİK

'Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamaz, muhtar bile olamaz' dediler. Millet 'Evet olacak' dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ı milletvekili de yaptı, Başbakan da yaptı. Onlar her reformda 'Hayır' dediler. Biz her seferinde 'Evet' dedik. Yolumuza devam ettik. 2007 yılında 'Hayır siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz' dediler. Biz 'Seçeriz' dedik. Millete gittik, milletimiz ne dedi? 'Evet' dedi. Ve Cumhurbaşkanımızı seçtik. 'Millet Cumhurbaşkanı seçemez' dediler. Biz 'Seçeriz' dedik, milletimiz 'Evet' dedi. Cumhurbaşkanını bizzat millet kendi 'Evet' oylarıyla seçti. 

BİZ ONLARIN HAYIRLARINA EVET DİYEREK BUGÜNLERE GELDİK

Gezi olayları provokosyondur dedik, hayır dediler, 17-25 Aralık kumpastır dedik, hayır dediler. 15 Temmuz’da yıkamazsınız, bölemezsiniz dedik. Biz onların hayırlarına evet diyerek bugünlere geldik. Biz çekinseydik tarih ve millet bizden hesap sorardı. İnanın, Allah bizden hesap sorardı.

KORKU YOK!

Bizim siyatemizde korku yok. Bizim siyasetimiz cesur siyasettir. Bizim siyasetimiz yenilik siyasetidir, değişim siyasetir, heyecan siyasetidir, tazeleme siyasetidir, reform siyasetidir. Bizde zorlama, tehdit yok. Korku yok ama korkutmak da yok. 

KUTUPLAŞMA YOK

Bizde kutuplaşma, ayrıştırma yok. Biz dilden değil, gönülden, kalpten evet istiyoruz.
Vatandaşlar sandığa gittiklerinde tüm kalbimle evet diyerek pusulaya evet mührünü basacak.

Ortalık da yalan yanlış bir çok şey söyleniyor. Bu anayasa değişikliğini biz MHP ile beraber yapıyoruz. Bu değişiklik neden yapılıyor, önce onu anlamak gerekiyor.

CHP TARAFSIZLIK İSTEMİYOR MU?

CHP darbe yasasının arkasına sığınarak hayır diye bağırıyor. Başaramayacaklar. Bu kutlu yürüyüş aziz milletin evet oylarıyla tamamlanacaktır. Biz yargı hem bağımsız hem tarafsız olsun diyoruz. Tarafsız ifadesini ekliyoruz. Bunun nesi yanlış. CHP yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istemiyor mu?

MİLLETVEKİLİ SAYISI 600'E ÇIKIYOR

Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkıyor. CHP ve DYP hükümetinde anayasal değişikliğiyle milletvekili sayısı 450’den 550’ye çıkaranların kendileri olduğunu unutuyor. Yazıkmış... O zaman 100 milletvekili artırdınız. Seçmen sayısı iki katına çıkmış, artırdığımız 50 milletvekili. Sayın Kılıçdaroğlu istismarı bırakın.

MİLLETVEKİLİ SEÇİLME YAŞI 18'E DÜŞÜYOR

Milletvekili seçilme şartları... Milletvekili seçilme yaşını 18’e düşürüyoruz. Buna da karşı çıkıyorlar. Ne lüzum var diyorlar, gençlere ne oluyor diyorlar. Seçen, seçme yeterliliği olan mutlaka seçilir. 15 Temmuz’da tanklara, toplara göğsünü siper eden gençler, gençliğin ne olduğunu bütün dünyaya gösterdiniz.

MECLİSE ÖNEMLİ BİR YETKİ GELECEK

‘Meclis etkisiz hale geliyor’ diyorlar. Hükümete güvenoyu kalkıyor. Çünkü güvenoyunu millet kendisi veriyor. Meclis denetimi genel görüşme, meclis araştırması, meclis soruşturması, yazılı soru verilebilecek. Meclis’e önemli bir yetki gelecek. Milletvekilleri dışında kanun teklifi veremiyor. Cumhurbaşkanı bütçe ve hesap kanununu teklif edebiliyor. Meclis'te milletvekilleri daha da güçleniyor.

ADAY OLMA YOLLARI ARTTIRILIYOR

Cumhurbaşkanı aday olma şartları... Aday olma yolları artırılıyor. Her siyasi grubu ayrı ayrı, beraber de aday gösterebilir. Yüzde 5 oy alan partiler de aday gösteribiliyor. Yüz bin seçme yeterliliğine sahip vatandaş da cumhurbaşkanlığına aday gösterebiliyor. Aday gösterme işi kimsenin tekelinde değil.

GİZLİ ORTAKLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri... Çok geniş yetkiler veriliyor deniyor. Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten suçlanabiliyor. Yetki gani, sorumluluk bafi. Bu sistemle biz nereye gideceğiz. Yetkiler var, sorumluluk da var. Biraz daha fazla yetki veriyoruz. Başbakanın yetkilerini de cumhurbaşkanına veriyoruz. Bakanlar kurulu kararı yerine cumhurbaşkanlığı kararnamesi değişikliği getiriyoruz. Bizim yaptığımız gizli ortakları ortadan kaldırmak.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Bu anayasaya göre cumhurbaşkanlığı seçimi 2019’da yapılacak. Ondan sonra uygulanacak. Vatandaş sistemi bilmeli, bilgi kirliliği var.

Yeni sistemde ekonomi daha sağlam ve daha sağlıkli ilerleyecek. Yatırım, üretim aratacak. İş, aş sağlanacak. Yeni sistem bürokrasiyi azaltacak. Devlet biremlerinin tıkır tıkır işlemesini sağlayacak. Yeni sistem terörün sonunu getirecek. Terör örgütleri hayır çıksın diye kendilerini parçalıyor. Bu değişiklik onları yok ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yok olacaklar. Türkiye bölgesinde daha da güçlü hale gelecek. İçeriden ve dışarıdan gelen tehditlere karşı daha hızlı hareket edecek. Kutuplaşma, korkutma siyasetini ortadan kaldıracak. Ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği daha artacak.

Bizim siyasetimizde din, dil ve mezhep ayrımı olmadı. Bundan sonra da olmayacak. CHP, HDP ve MHP’ye oy veren kardeşlerimizi muhabbetle selamlayacak, gönül diliyle konuşacağız. Her karara saygımız var. Gönülleri feth ederek sonuç alacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.