Isparta iddianamesinde çarpıcı ayrıntılar!

Isparta iddianamesinde çarpıcı ayrıntılar!
Darbe girişiminde 700 harbiyeliyi darbecilere destek için Isparta'dan Ankara'ya götürmeye çalışan 27 sanık hakkında mahkemece kabul edilen iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Isparta Cumhuriyet Savcısı Üzeyir Sarı'nın hazırladığı, Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 138 sayfalık iddianamede tanık beyanlarına yer verildi. 

"EVRAKINIZ VARSA GETİRİN İMZALAYAYIM"

İddianamede tanık olarak ifadesine başvurulan E.Y, 15 Temmuz'dan bir hafta önce izne çıkan tutuklu eski Kurmay Başkanı Devran Çetinkaya'nın, "Evrakınız varsa getirin imzalayayım, şehir dışına çıkacağım." dediğini ancak izne ayrıldıktan sonra şehir dışına çıkmadığını, her gün kışlaya öğleden sonra 15.00-16.00 saatlerinde geldiğini, odasında oturduğunu, elektronik postalarına baktığını, eski Merkez Komutanı Akkaya ile görüştüğünü belirtti. 

"ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFININ ÜZERİNİ KARALADI"

Çetinkaya'nın 15 Temmuz günü saat 16.00'da kışlaya geldiğini ve şüpheli Binbaşı Süleyman Tezel ile görüştüğünü anlatan E.Y, aynı gün 21.30-22.00 saatlerinde yoğun telefon trafiği yaşandığını, sürekli askeri hat telefonunun çaldığını kaydetti. 

E.Y, Çetinkaya'nın yorgun olduğunu söyleyerek kendisine izin vermesinin ardından saat 07.30'da tekrar komutanlığa geldiğini, odasında Tezel ile kağıt kırptıklarını, kırptıkları kağıtların kriptolu mesajlar olduğunu gördüğünü, kağıt kırpma makinesinin sesini duyduğunu ifade etti. 

Çetinkaya'nın saat 08.00'de kırpma makinesindeki poşeti çöpe atmasını ve yeni poşet takmasını söylediğini aktaran E.Y, poşetin ağzına kadar kırpılmış kağıtla dolu olduğunu, bu poşeti çöpe attığını, ayrıca tümen komutanının odasından 4-5 poşet kırpılmış kağıt çıkartıldığını gördüğünü bildirdi. 

E.Y, darbe girişiminden iki hafta kadar önce Çetinkaya'nın odasına temizliğe gittiğinde masanın üzerinde 6-7 sayfalık yazı bulunduğunu, üstteki sayfada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzünün karalanmış ve üzerine mühür basılmış fotoğrafının bulunduğunu ifade etti. 

E.Y, "Erdoğanizm" yazılı sayfadaki yazıların İngilizce olduğunu, kendisinin baktığını gören Çetinkaya'nın kağıtları ters çevirdiğini anlattı. 

"TATİL REZERVASYONUNU İPTAL ETTİ"

Tanık O.K, "Darbe girişiminden önceki hafta Metin Akkaya'nın tatil planı olduğunu, İstanbul, Ankara ya da İç Anadolu'da bir yere uçakla gidileceğini, Z. Hanım'ın bilet alınacak yeri arayarak önceden alınan biletleri iptal ettirdiğini, bu olayın darbe girişiminden birkaç gün önce olduğunu belirtmiştir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.