ABD söz verdi! Türkiye önceliği değiştirdi

ABD söz verdi! Türkiye önceliği değiştirdi
Türkiye'nin El Bab'dan sonra terör örgütü PKK/PYD tehdidi için Menbiç'e düzenlemeyi planladığı askeri operasyona gerek kalmayabilir.

El Bab'da kontrolün tamamen sağlanmasıyla beraber Türkiye ve ABD arasında süre Rakka operasyonu görüşmeleri de hız kazandı. Trump yönetiminde üst düzey iki isim art arda Türkiye'ye kritik ziyaretlerde bulundu.

PLANLAR HAZIR

Bu ziyaretlerde Türkiye’nin Suriye’ye ilişkin yol haritası ve Rakka operasyonuna ilişkin hazırlanan planlar ABD’li yetkililere aktarıldı.

TÜRKİYE MASAYA ŞART KOYDU

Operasyon üzerinde anlaşma sağlanırsa toplam 10 bin ÖSO mensubu ve 3-4 bin Türk askerinin operasyonu katılacağı bilgisi verildi ancak Türkiye masaya çok önemli bir şart da koydu.

ABD YPG İÇİN SÖZ VERDİ! TÜRKİYE ÖNCELİĞİ RAKK'YA VERDİ

Türkiye gazetesine bilgi veren üst düzey güvenlik yetkilileri “Türkiye Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak.  Bu öneri ABD’ye yapıldı. Ancak Rakka operasyonuna Türkiye’nin katılması, YPG-PYD’nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması şartına bağlı. YPG-PYD bulunduğu yerlerde stabil kalacak. Türkiye’nin planı bu. Bazı yerlerde YPG unsurlarının 8 kilometreye kadar Rakka’ya yaklaştığı biliniyor. ABD ile birlikte Türkiye ve ÖSO’nun katılımı ile Rakka’ya yapılacak operasyonun biraz zaman alacağı tahmin ediliyor. Zorlukları var ama El-Bab’da ciddi tecrübe kazanıldı. Öncelik Menbiç’te değil, Rakka’da olacak. Türkiye’nin ABD ile birlikte Rakka operasyonunu gerçekleştirmesi halinde ABD, YPG’nin Menbiç’i terk etmesini ve Fırat’ın doğusuna çekilmesini sağlayacak” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.