Kafası kesilerek infaz edildi

Kafası kesilerek infaz edildi
Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütü tarafından kaçırılan Alman rehinenin öldürüldüğüne ilişkin görüntüler Alman hükümeti tarafından doğrulandı.

Radikal İslamcı örgüt Ebu Seyyaf, rehin tutulan Almanya vatandaşı Jürgen Kantner'in öldürülme anına ilişkin görüntülerin yer aldığı bir video yayınladı. ABD'de radikal İslamcı web siteleri üzerine uzmanlaşmış bir şirket olan 'SİTE', görüntüler ışığında rehinenin öldürüldüğünü teyit etti.
 
Dehşete düşüren anlar örgüt tarafından an be an kaydedilerek yayınlandı. 70 yaşındaki adam ucu tırpan gibi kavisli keskin bir bıçakla örgüt üyelerinin “Allahu Ekber” nidalarıyla infaz edildi.
 
'Alman rehine başı kesilerek öldürüldü' iddiası!
 
Alman hükümeti de konuyla ilgili yaptığı açıklamada görüntülerin gerçek olduğunu ve rehinenin öldürüldüğünü doğruladı. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Haftalardır yaşadığımız endişe üzücü bir gerçekliğe dönüştü. Filipinler'de bir Alman rehine barbar bir biçimde öldürülmüştür" açıklamasını yaptı.

23-001.jpeg
 
 MERKEL: İĞRENÇ BİR EYLEM
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel de olayı "iğrenç bir eylem" olarak nitelendirdi ve bu eylemin "teröristlerin ne kadar vicdansız ve acımasız olduğunu da bir kere daha gözler önüne serdiğini" vurguladı. Merkel, "Hepimiz birlik olmalıyız ve bunlara karşı mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

24.jpeg
 
 
GEÇEN YIL KASIM AYINDA KAÇIRILMIŞTI
 
70 yaşındaki Kantner geçen Kasım ayında hayat arkadaşı ile birlikte Filipinler'in Sulu bölgesinde kaçırılmıştı. 59 yaşındaki hayat arkadaşı olayın ardından öldürülmüştü. Kaçırılan Kantner ise rehin alınmıştı.
 
 
566 BİN EURO FİDYE İSTEDİLER
 
Rehin alınan Kantner, Filipinler'in güneyindeki Jolo Adası'nda tutuluyordu. Ebu Seyyaf, pazar sabahı saat 08:00 sularına kadar talep ettikleri fidyenin ödenmemesi halinde rehinenin öldürüleceği tehdidinde bulunmuştu. Örgüt, Kantner'ın serbest bırakılması için 3 milyon Peso (yaklaşık 566 bin euro) fidye talep ediyordu.

25.jpeg
 
 
2014'te IŞİD'e biat eden radikal İslamcı örgütün elinde 20'ye yakın rehine olduğu tahmin ediliyor. Filipinler Ordusu, hafta sonu örgüte yönelik operasyon düzenlemişti.
 
 
Ebu Sayyaf örgütü 1991 yılından bu ya da Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda faaliyet halinde... Örgüt genellikle insan kaçırma, rehin alma gibi şiddet eylemleriyle biliniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.