Bütün dertleri İslam!

Bütün dertleri İslam!
Geçtiğimiz 19 Aralık'ta başkent Berlin'de meydana gelen DAEŞ saldırısını bahane edilerek Fussilet Cami'nin kapısına kilit vuruldu.

DAEŞ teröristi; 19 Aralık'ta Berlin'de noel pazarına kamyonla dalıp 12 kişiyi öldürmüştü. Anis Amiri adlı o saldırgan günler sonra İtalya'da ölü olarak ele geçirilmişti.

Alman polisi bu sabah teröristin Berlin'de gittiği iddia edilen 'Fussilet 33' adlı camiye baskın yaptı. Cami kapısının kilitleri kırıldı; içerde arama yapıldı. Sonrasında polis, mahkeme kararıyla camiyi süresiz olarak kapattı.

Cami cemaati arasında Türk vatandaşları da olduğu için; kapıya hem almanca hem de Türkçe; "bu cami süresiz kapalıdır" notu asıldı.

MÜSLÜMANLARA SÖZDE TERÖR BASKINI

Polisler ayrıca DAEŞ üyesi olan teröristle bağlantılı olduğu iddiasıyla müslümanlara ait 24 ayrı binaya daha baskın gerçekleştirdi. Operasyonlara 460 polis katıldı.

AVRUPA'DA CAMİLER SÜREKLİ KAPATILIYOR

AB; terörle mücadele yasası çerçevesinde; müslümanlara ait cami ve dernekleri kapatabiliyor. Fransa'da da benzer gerekçelerle 20'den fazla caminin kapısına kilit vuruldu. Yasa, sadece müslümanları hedef alan maddelerinden dolayı uluslararası af örgütü tarafından sert dille eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.