Davetsiz olmaz

Davetsiz olmaz
Köşe yazarımız Cemal Nar Hocanın Özgü Yayınlarından yeni bir kitabı çıktı: “Davetsiz olmaz”

Kitap, dine davet ve tebliği konu edinmektedir. Bilindiği gibi insanları Allah Teâlâ’ya davet etmek, yani O’nun koyduğu ölçüler ve kurallar bütünü olan İslam dinine davet etmek, Allah Teâlâ’nın en sevdiği ve yapanlara çok değer verdiği bir iştir/görevdir.

Genellikle İslam’ı bilmeyenlere karşı yapılan bu tür işlere “davet ve tebliğ” diyoruz. Müslümanlara yapılanlara ise “irşad, va’z, nasihat, öğüt, hatırlatma, iyiliği emretme ve kötülüğü nehyetme” diyoruz. Fertler ve toplumlar bunları yapmaya her daim muhtaçtırlar. Ancak bu şekilde nefis, şeytan ve dünya şehvetleri karşısında yenilmeden yaşayabilirler.

davetsiz-olmaz-(1)-(1).jpgBireylerin ve toplumların hayatı için çok önemli olan görevler ihmal edilirse, toplumda kötülükler/kötüler cür’etlenip yayılırken iyilik ve güzellikler cehalet, ihmal, ürkeklik ve korkaklık yüzünden kaybolmaya başlar. Bu ise toplumun tamamını kapsayan, geldiğinde kurunun yanında yaşı da yakan genel ve toptan belalara ve musibetlere kapı aralar.

Zira Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: “Öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden yalnız zulmedenlere dokunmakla kalmaz, herkesi kapsar. Biliniz ki Allah’ın cezalandırması şiddetlidir.” (Enfal, 25)

İzzet, şeref ve saadet içinde yaşamanın garantisi, davet ve tebliğ vazifesini gerçekleştirmek, bunu sürekli kılmak, bilmeyenlere öğretmek, öğüt ve nasihat etmektir. Bu yüzden Müslümanlar bu vazifenin sancısını yürekten hissetmeli, bu dert ile dertlenmeli ve bütün imkânlarını bu amaç için kullanmalıdırlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.