Oy kaygısı, Serter'i ne hale getirdi!

Oy kaygısı, Serter'i ne hale getirdi!
İnanması zor ama gerçek. İkna odalarının mucidi, Cumhuriyet Mitinglerininin baş kahramanı Nur Serter bir başörtülüye rozet taktı.

CHP, İstanbul’da Sultanbeyli’den sonra, Tuzla’da da adayını açıkladı. CHP’nin Tuzla Belediye Başkan adayı, ANAP’tan CHP’ye geçen Cemil Ekşi oldu. 

Ekşi’nin adaylığının açıklandığı törende İstanbul Milletvekili Nur Serter, partiye yeni katılan başörtülü bir üyeye rozetini taktı. Prof.Dr. Nur Serter, İstanbul Üniversitesi’nin başörtüsüne karşı tavizsiz tavırıyla tanınan eski rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun yardımcılığını yapmıştı. Serter o dönemde başörtüsü yasağının uygulanması konusunda sert önlemler alınmasında önemli rol oynamıştı. 

Prof. Serter, üniversitenin giriş kapısına kurdurduğu okula yeni kayıt yaptıran başörtülü kızların başlarını açmaları için ikna odaları kurmuştu. Daha sonra CHP’den milletvekili seçilen Serter, Baykal’ın yaptığı çarşaf açılımına destek vermişti. Prof. Serter, Baykal’ı eleştirenlere şu yanıtı vermişti: "Ben bu olayın CHP’nin laiklik çizgisinden bir sapma yarattığı görüşüne katılmıyorum. CHP bu olaydan önce olduğu gibi; her zaman laiklik ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkan bir parti olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.