Mevkisel değişiklik Ozan Tufan'ı bitirdi!

Mevkisel değişiklik Ozan Tufan'ı bitirdi!
Bursaspor'dan çok büyük beklentilerle transfer olan Ozan Tufan'ın son 2 sezondaki görüntüsü her anlamda hayal kırıklığı yarattı.

Fenerbahçe'de geçen sezon başında Bursaspor'dan büyük uğraşlar sonucu kadroya katılan Ozan Tufan, beklentileri halen karşılayamadı. 

Yeşil-beyazlılardan 7 milyon euroya yakın bir bonservis bedeliyle transfer edilen Ozan, ilk parladığı sezonlardaki görüntüsünün çok uzağında kaldı.Bu noktada genç orta sahanın, mevkisel anlamda yaşadığı sorunlar göze çarptı. Hem Bursaspor hem de A Milli Takım'da daha farklı bir bölgede görev alan 21 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'de istenen role bir türlü uyum sağlayamadı.

Vitor Pereira ve Dirk Advocaat dönemlerinde genellikle orta alanda 8 ve 10 numara görevlerinde yer alan Ozan, esas mevkii olan 6 numaraya uzak kaldı.Bursaspor'da iken özellikle Şenol Güneş döneminde Fernando Belluschi ve Josue'nin arkasında daha defansif bir görev alan, milli takımda da Fatih Terim'in ön liberoya geçirdiği genç yıldız, sarı-lacivertlilerde son 2 sezonda sadece 12 resmi maçta kendi yerinde oynayabildi.

Bu durumdan psikolojik olarak da etkilenen Ozan Tufan, tüm iyi niyetine rağmen sıkıntı yaşadı. Son dönemde kilo problemleriyle de öne çıkan ve taraftardan tepki alan Ozan, son olarak A Milli Takım aday kadrosunda da yer bulamayarak bir üzüntü daha yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.