Konya eğitimleri de 28 Şubat belası!

Konya eğitimleri de 28 Şubat belası!
İsrail’e eğitim için geniş alan sağlayan, böylece Filistinli kardeşlerimizi “daha rahat vurmasına” yol açan ve bütün itirazlara rağmen AK Parti iktidarının da kaldırılıp kaldırılmadığına dair net bir cevap vermediği Konya’daki u

Es-Sebil Gazetesi’nin 2001 yılında yayınlanan “İsrail Uçakları Konya Semalarında” başlıklı haberinde pis uygulama detaylarıyla anlatılıyor. Haberde şöyle deniliyor: “Türkiye-İsrail-ABD ortak hava tatbikatı 14 Haziran 2001 tarihinde Konya'da başladı. Tatbikata özellikle Konya ahalisinin şiddetle karşı çıkmasına rağmen, 29 Haziran 2001 tarihine kadar devam edeceği açıklanan hava tatbikatı başlatıldı ve yürütülüyor. Tatbikatta uçakların alçak uçuşlar da gerçekleştirdikleri bildiriliyor. Alçak uçuşlarda uçaklar yere 150 m. kadar yaklaşıyorlar. Bu ise bölgedeki yerleşim alanlarında şiddetli gürültülere ve dolayısıyla büyük rahatsızlığa sebep oluyor. 

İSRAİL’DE UÇACAK ALAN OLMADIĞI İÇİN

Konya ovası oldukça geniş bir ova olduğundan savaş uçaklarının bu bölgede alçak uçuş yapmaları zor olmuyor. İsrail işgal rejimine ait savaş uçakları bu şekilde alçak uçuş yapma imkânını işgal altında tuttukları Filistin topraklarında bulamıyorlar. Bu yüzden Konya ovasındaki hava tatbikatı onlar için bulunmaz bir nimet sayılıyor. İşte tarihte Selçuklu Devleti gibi önemli bir devletin başkenti olmuş, başta Mevlana Celaleddini Rumi olmak üzere çok sayıda tanınmış Müslüman ilim ve fikir adamı yetiştirmiş Konya'nın ovası bugün siyonist işgal devleti pilotlarının saldırı teknikleri öğrenmeleri için kullanılıyor. Siyonist işgal devletinin pilotları burada öğrendikleri savaş ve saldırı tekniklerini ise yarın ya Filistin halkına, ya Lübnan halkına ya da bir başka Müslüman halka saldırı düzenlemek için kullanacaklar.

RADYASYONLU BOMBALAR KULLANMIŞLAR 

Konya ovasında düzenlenen hava tatbikatının düşündürücü bir yanını da kullanılan bombalar oluşturuyor. Değişik haber kaynaklarının edindiği bilgilere göre bu tatbikatta U238 kodlu bombalar kullanılıyor. Bu bombaların ise radyasyon yaydığı ve başta kanser olmak üzere değişik hastalıklara sebep olduğu bilinmektedir. Bu bombalar Irak'a yönelik saldırılarda da kullanılmıştı. UNICEF raporlarına göre Körfez Savaşı'ndan sonra Irak'ta her üç çocuktan birinin sakat doğmasının sebebi işte bu bombalar. Çünkü bu bombalar çevreye uranyum izotopu yayıyor ve işte bu da madde de sakat doğumlara yol açıyor. U238 bombaları sadece sakat doğumlara değil kan kanseri gibi tedavisi oldukça zor ve öldürücü hastalıklara da yol açabiliyor. Daha önce Bosna-Hersek'te bazı İngiliz askerlerinin kan kanserine yakalanmalarının sebebinin de U238 bombaları olduğu değişik raporlarda vurgulanıyor. Bosna-Hersek'teki savaşta da bu bombalar kullanılmıştı. 

ETKİSİ 9 MİLYAR YIL SÜRÜYOR

U238 bombalarının yaydığı uranyum izotopunun tesirinin kısa sürede bitmediği, milyarlarca yıl sürdüğü de yine bu bombayla ilgili raporlarda dile getiriliyor. Bu konuda verilen bilgilere göre U238 uranyum izotopunun tesirinin tamamen kaybolması için 9 milyar yıl geçmesi gerekiyor. Uranyum izotopu insanlar ve hayvanlar üzerinde tesir yaptığı gibi bitkilere de büyük zarar veriyor. Oysa Konya ovası Türkiye'nin en çok tahıl yetiştirilen ovası durumunda. Hatta Türkiye nüfusunun üçte birinin un ihtiyacının burada yetiştirilen tahıldan elde edildiğini söylemek mümkün. Bu açıdan Konya ovasındaki ziraata zarar verecek olan U238 bombalarının sonucu sadece bu bölgede oturan ahaliyi değil bütün Türkiye halkını etkileyecek durumda. 

FAZİLET PARTİSİ KARŞI ÇIKMIŞTI

Fazilet Partisi Konya milletvekili ve emekli albay Hüseyin Arı konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri verdi: "Bu bir harp taktiğidir. Konya'da en gelişmiş harp teknolojisini deneyecekler. Bu silahları Irak'ta denediler. Şimdi savaş olmadığı için Türkiye gibi Müslüman ülkelerde yapılan tatbikatlarda denemeye başladılar. Yani Konya deneme noktası yapılacak. Her şey çok gizli yapılıyor." Aslında bu tatbikatın Türkiye'nin savaş teknolojisiyle ilgili bir yanı yok. Daha çok Amerika'nın geliştirdiği savaş teknolojisinin denemeleri yapılıyor. Bu arada İsrail pilotlarının da saldırı tekniklerini öğrenmelerine imkan sağlanıyor. Bu açıdan tatbikatın Türkiye'nin çıkarları açısından hiçbir olumlu yanı yok. Bilakis son derece riskli yeni savaş tekniklerinin denenmesi için Türkiye'nin toprakları kullanılıyor. Dolayısıyla Türkiye burada sadece işin yükünü, külfetini üstlenmiş oluyor. FP Konya milletvekili emekli albay Hüseyin Arı, Türkiye'nin bu tatbikattaki durumuyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: "İkinci Balkan bozgununu yaşayan teslim olmuş bir Türkiye var. Batılı ülkeler, Türkiye'nin şu an düşmüş olduğu ekonomik durumu bir fırsat olarak kullanıp en pis emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Halkın ise ekonomik krizler sebebiyle açlık ve sefalet içinde olması bu gibi gelişmelere tepkilerini kırıyor."

GENELKURMAY’IN YALAN DOLU YALANLAMASI 

O dönem yayınlanan Akit Gazetesi’nden Kenan Kıran’ın haberinde ise Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu'nun NATO'nun Türkiye'de yapacağı tatbikatla ilgili yer tespit çalışmalarının sürdüğünü açıklamasına rağmen; Akit'in Türk, Israil ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin Konya'da ortaklaşa düzenlediği "Anadolu Kartalı" tatbikatı haberleri Milli Savunma Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nca hala cevaplandırılmadığı anlatılıyor. 

“Akit'in; 25 Mayıs tarihinde manşelten verdiği ‘Katil uçaklar Konyalda’, 13 Haziran tarihinde sürmanşelten verdiği ‘Konya ayakta’, 15 Haziran tarihinde manşetine taşıdığı ‘Konya'ya radyasyon yağacak’ haberlerine Genelkurmay Boşkanlığı Genel Sekreterliği yazılı açıklama yapmış ve tatbikatın yapıldığı Cihanlıbeyli, Karapınar , Altınekin ve Taşpınarlı belediye başkanları ve Akit'in yayınları Genelkurmay Başkanlığı tarafından ‘çağdışı düşünce sahipIerinin hezeyanları’ olarak değerlendirilmişti. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında; Cihanbeyli, Altınekin, Taşpınar ve Karapınar bölgesinde ‘Alçak İrtifa Uçuş Tatbikat’ yapılacağına ilişkin haberlerimize atfen; ‘İcra edilecek tatbikat kapsamında iddia ediidiği gibj Israil ve ABD'nin yeni geliştirdiği silahların denenmesi, indirgenmiş uronyum (U 238) ihtiva eden bombaların kullanılması, 9O - 100 metreden alçak uçuş icra edilmesi gibi hususlar kesinlikle yer almamaktadır’ denilmişti. 

BAKAN GENELKURMAY'I YALANLADI
Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu'nun NATO'nun Türkiye'de yapacağı taibikatla ilgili yer tespit çalışmIlarının sürdüğü ve tatbikat için Pınarbaşı ilçesinin de uygun yerlerden biri olduğunu belirterek, 'Bu tatbikatı kimi iller kendileri isterken, kimileri de uygun olmalarına rağmen hamilelerin çocuklarının düşeceği, uçakların alçaktan uçuş yapacağı ya da zayıflatılmış uranyum silahlarını kullanılacağı gerekçesiyle illerinde yapılmasını istemiyorlar. Her teknolojinin riski vardır. Zararın azına bakılarak bu işi yapacaksınız’ şekIindeki sözleri Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamanın doğru olmadığını gösteriyor.

ALÇAK UÇUŞ LEVHALARI NEDEN KONULDU? 

Türk, israil ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin katıldığı ortak hava tatbikatın kapsamında alçak uçuşların bulunduğu, ancak Konya halkının tepkisiyle bu uçuşların ertelendiği ortaya çıkmıştı. Tatbikatın yapıldığı Taşpınar ve Altınekin yörelerinde üç kilometrelik karayoluna dikilen alçak uçuş Ievhaları kaldırılmamış ve bu bölgelerde yol genişletme çalışmaları yapılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı alçak uçuş Ievhaları ve yol genişletme çalışmalarıyla ilgili açıklama yapmamıştı. Konya Büyükşehir BeIediyesi ile Taşpınar, Altınekin, Karapınar ve Cihanbeyli yörelerini kapsayan tatbikatın içeriği hakkında belediye başkanlarına dahi bilgi verilmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Ozkafa, tatbikatla ilgili gazete kupürlerini tatbikat yapılan ilçe belediye başkanlarına gönderirken, tatbikat kamuoyundan gizli tutulmuştu. Taşpınar Belediye Başkanı Hacı Bingöl, gazetemize yaptığı açıklamada; Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın tatbikatın içeriği hakkında bilgi vermediğini belirterek, ‘Resmi kurumlara dilekçeyle başvurmamıza rağmen tatbikatla ilgili bilgi alamadık’ demişti. 

ÇED RAPORU ALINMADI

Genelkurmay Başkanlığı; Tuz Gölü çevresinde bulunan Şereflikoçhisor ve Karahisar'ın atış sahası olarak kullanılması, Türk ve Israil uçaklarının havado ikmal yapması ve eğitim mühimmatı kullanılması için ÇED raporu da almadı. Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, tatbikatın ekolojik dengeyi bozmayacağını ve tatbikatla ilgili ÇED Roporu'nun alınmasına gerek olmadığını savunmuştu. On yıl önce de NATO Alçak Uçuş Eğitim Merkezi'nin Konya'ya kurulmasına karşı çıkan Konya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Halil Ürün, Genelkurmay Başkanlığı'nın da tatbikatla ilgili ÇED raporunun olmasının şart olduğunu belirterek, ‘Genelkurmay hukuku tanımazsa, Çevre Bakanı dayatmaya boyun eğerse hukuksuzluk devam edecektir’ demişti. Öte yandan Fazilet Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Veysel Candan ve Konya Bağımsız Milletvekili Özkan Öksüz'ün tatbikat ile ilgili soru önergeleri Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu tarafından hala cevaplandırılmadı.”

(Mehmet Yıldız – habervaktim)

İSRAİL, GAZZE'DE KATLİAM YAPTI-TIKLA

GAZZE'DE İSRAİL VAHŞETİ-TIKLA

KATİL İSRAİL CAMİYİ YERLEBİR ETTİ-TIKLA

TÜRKİYE AYAKTA-TIKLA

ÇAGLAYAN'DA İSRAİL'E LANET YAĞDI-TIKLA

GAZZE ATEŞ ALTINDA-TIKLA

TÜRKİYE YİNE AYAKTA-TIKLA

TÜRKİYE KATİLE LANET OKUDU-TIKLA

KATİL İSRAİL SALDIRISI SONRASINDA GAZZE BU HALE GELDİ-TIKLA

FİLİSTİN İÇİN BİR MEŞALE DE SEN YAK EYLEMİ-TIKLA

GAZZE'YE GİTMEK İÇİN HAVAALANI BASTILAR-TIKLA

İŞTE YAHUDİ VAHŞETİ-TIKLA

KATİL İSRAİL BÖYLE VURUYOR-TIKLA

TÜRKİYE VAHŞETE SESSİZ KALMIYOR-TIKLA

ANKARA, İSRAİL'İ BÖYLE LANETLEDİ-TIKLA

İSRAİL VAHŞETİ DÜNYAYI DA AYAĞA KALDIRDI-TIKLA

ORTADOĞU'DA MÜSLÜMANLAR AYAKLANDI-TIKLA

ABD'DEKİ YAHUDİLER DE VAHŞETİ KINADI-TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.