Trump, Merkel'in elini neden sıkmadı?

Trump, Merkel'in elini neden sıkmadı?
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, ABD ziyareti sırasında Başkan Trump ile yaşadığı tokalaşmama anlarıyla ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Washington ziyaretinden geriye kalan en önemli detay, Merkel ile ABD Başkanı arasında yaşanan tokalaşma karmaşasıydı.

TRUMP EL SIKIŞMAMIŞTI

İki liderin görüşme sonrasında Beyaz Saray'da katıldığı fotoğraf çekimi sırasında gazeteciler iki liderden tokalaşmalarını istemiş, ancak Donald Trump, Merkel'in 'tokalaşmak ister misiniz?' şeklindeki sorusuna rağmen kayıtsız bir duruş sergilemişti.

''TRUMP'IN SORUYU DUYDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM''

Dünyanın konuştuğu ve özellikle Alman medyasının tepki gösterdiği olayla ilgili, Beyaz Saray cephesinden bir açıklama geldi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer, Alman Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ın soruyu duyduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

ALMAN BASINI GERİLİMİ YAKINDAN İNCELEDİ

Spicer'ın bu iddiasına rağmen Alman basını, 'tokalaşmama gerilimini' etraflıca masaya yatırdı. Almanya'nın en çok satan gazetelerinden Bild, konuyla ilgili haberinde Donald Trump'ın daha önce ağırladığı liderlerle olan görüşmelerindeki tavırlarını inceledi.

TRUMP, MERKEL İLE GÖZ TEMASI KURMADI ANCAK DİĞER GÖRÜŞMELERDE GÜLER YÜZLÜYDÜ

Trump'ın Merkel ile hiç göz teması kurmadığına dikkat çeken gazete, İngiltere Başbakanı Theresa May ile Trump samimi görüntülerini, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Trump'ın görüşmesinde iki liderin güler yüzlü halini ve Netanyahu-Trump görüşmesindeki samimi anları hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum