Yeni tehlike! İki ülke birbirine girdi

Yeni tehlike! İki ülke birbirine girdi
İsrail savaş uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal ederek, Palmira yakınlarındaki bir askeri hedefi vurması, Suriye'nin karşılık olarak İsrail'in bir jetini düşürdüğünü açıklaması ve İsrail'in bu açıklamayı yalanlamasının etkileri halen devam ediyor.

Rusya da tartışmalara dahil olarak Cuma günü İsrail büyükelçisini Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığını duyurdu.

Suriye, İsrail ve Rusya üçlüsünden son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. 
Suriye, Cuma günü gece saatlerinde İsrail uçakları tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında Palmira yakınlarındaki askeri bir noktanın hedef alındığını açıklamıştı. Ordu, hava sahasını ihlal eden dört İsrail savaş uçağından birinin düşürüldüğünü duyurmuştu. 

İSRAİL'DEN JET YALANLAMA
 
İsrail'den konuya ilişkin jet bir yalanlama gelmişti. İsrail ordusu, Suriye ordusunun İsrail jetini düşürdüğünü açıklamasının ardından operasyonda uçaklarının hiçbirinin hasar görmediğini söyleyerek Suriye'nin iddialarını reddetmişti. Sözcü, "Bildiğimiz kadarıyla ne İsrail Hava Kuvvetleri uçakları ne de İsrail vatandaşlarının güvenliği tehlikeye atıldı" ifadelerini kullanmıştı.
 
İSRAİL'DEN SURİYE'YE TEHDİT
 
Peş peşe gelen açıklamaların ardından dün İsrail'den Suriye'ye yönelik tehdit geldi. israil Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ise İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, “Gelecek sefer Suriyeliler hava savunma sistemlerini uçaklarımıza karşı kullanırsa, en ufak bir tereddüt olmadan onları (hava savunma sistemlerini) yok edeceğiz” demişti.
  
'RUS ASKERLERİNİN KONUŞLANMA NOKTASINA YAKIN YERE HAVA SALDIRISI'
 
İki ülkenin tansiyon yükselten açıklamalarının ardından bu kez Rusya devreye girdi. 
İsrail'in Moskova Büyükelçisi Gary Koren, İsrail'in Suriye'de düzenlediği hava saldırılarına açıklık getirmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Cuma günü gerçekleşen bu görüşme bugün kamuoyuna duyuruldu.
 
Koren'in, İsrail'in Palmira yakınlarındaki hava saldırısı nedeniyle Rus Dışişleri'ne çağrıldığını Jerusalem Post gazetesi duyurmuştu.
 
Gazete, İsrail uçaklarının Rus askerlerinin konuşlanma noktalarına yakın bir yere hava saldırısı düzenlediğini iddia etmişti.

Gazete Vatan
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum