Gana lideri bakanlık sayısını 110'a çıkardı

Gana lideri bakanlık sayısını 110'a çıkardı
Eleştirilere cevap veren Akufo Addo, bakanların tatil yapmayacağını savundu. Ülkede 56 kişilik olan bakanlar kurulu, iki katına çıkmış durumda.

Gana'da 110 kişilik kabine kurarak eleştirilerin hedefi haline gelen Devlet Başkanı Akufo-Addo, “Bakanlar çalışmaya geliyor. Bu, onlar için bir tatil olmayacak” diyerek kendini savundu.

Batı Afrika ülkesi Gana'da yolsuzluğu bitirme sözüyle girdiği seçimleri kazanan Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo, 26 milyon nüfuslu ülkedeki bakan sayısını 110'a çıkardı.

Halihazırda 56 kişilik olan Gana kabinesine 50 bakan yardımcısı ve dört devlet bakanı ekleyerek bu sayıya ulaşan Akufo-Addo, şimdi eleştirilerin hedefinde. Akufo-Addo'ya göre ise bu atamalar ülkesi için gerekli bir yatırım.

Devlet televizyonuna verdiği röportajda "İnsanların böylesine büyük bir kabineyi gördüklerinde maliyeti nedeniyle endişelenebileceklerinin farkındayım" diyerek toplumun tepkisiyle anlayışla karşıladığı mesajını veren Akufo-Addo, şöyle devam etti: "Bu, ülkenin hızlı dönüşümü için yapılması gerekli bir yatırım. Bakanlar çalışmaya geliyor. Bu, onlar için bir tatil olmayacak."

Muhalefet isyanda

Ancak 'kabinenin kalabalık olmasının gerekli olduğu' savunması muhalefet kanadının ikna edilmesi için yeterli olmadı.

Gana parlamentosundaki muhalefet partisi Ulusal Demokratik Kongre lideri Haruna Iddrisu, "Fil büyüklüğündeki hükümete karşıyız. Akufo-Addo da devlet başkanından çok bir siyasetçi olduğunu gösterdi" dedi.

Aylık maaş dört bin dolar

Yeni bakan atamalarının ardından Tarım Bakanlığı bir bakan, bir devlet bakanı ve üç bakan yardımcısı; dört diğer bakanlık ise bir bakan ve üç bakan yardımcısına sahip oldu.

Reuters'a bilgi veren hükümet kaynakları, bakanların maaşlarının yaklaşık 4 bin dolar olacağını aktarıyor. Bakanlar için ayrıca, en az iki araba ile konut tahsis edilecek, yakıt harcamaları için para ödemeyecek, kamu hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak ve güvenlikleri devlet tarafından sağlanacak.

Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum