Zekai Aksakallı duruşmaya gelmedi!

Zekai Aksakallı duruşmaya gelmedi!
Ömer Halisdemir davasında Mahkeme Başkanı tanık olan ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı'nın il dışında olması nedeniyle beyanının alındığını bildirdi.

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Gölbaşı'ndaki ÖKK'yı ele geçirmek isteyen cuntacı general Terzi'yi vurarak FETÖ'nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davanın sanıkları, geniş güvenlik önlemleri altında jandarma eşliğinde salona getirildi.

Duruşma salonuna sanıkların ardından müştekiler, sanık yakınları, avukatlar ile basın mensupları ve izleyiciler alındı.

Duruşmaya, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Ademoğlu başkanlık ediyor.

Müştekilik talepleri kabul edilen olayda yaralanan İsmail Oğuz ve karargahta öldürülen Astsubay Nedim Şahin'in eşi Ayşe Şahin ile şehit Halisdemir'in kardeşleri salonda yer aldı. Nedim Şahin'in oğlu Enes Şahin de müdahillik talebinde bulundu.

21 Şubat'ta başlayan, 3 günlük yargılamanın ardından ara verilen davanın bugünkü duruşmasında tanık beyanları dinlenecek, oturumlar 21 ve 22 Mart'ta da devam edecek.

Başkan Ademoğlu, 10 tanığın üç gün sürecek yargılamada dinleneceğini söyledi.

Ademoğlu, kamera kayıtlarının çözümü için belirlenen 3 kişilik bilirkişi heyetine ek olarak 4 kişinin daha görevlendirilmesinin talep edildiğini, bunun üzerine 4 kişinin daha bilirkişi olarak görevlendirildiğini belirterek, kamera kayıtlarının incelenmesi ve çözümünün yapılarak rapor haline getirilmesi işleminin henüz tamamlanamadığını bildirdi.

AKSAKALLI'NIN BEYANI ALINDI

Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, tanık ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı'nın duruşma günü il dışında olacağını ifade ederek, beyanının tespitini talep ettiğini, bu nedenle celse açılarak Aksakallı'nın beyanının alındığını bildirdi.

AKSAKALLI SURİYE'DE

Zekai Aksakallı'nın süren Fırat Kalkanı harekatı sebebiyle Suriye'de olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.