Araç sahipleri dikkat! Paranız geri ödenebilir

Araç sahipleri dikkat! Paranız geri ödenebilir
Trafik sigortasına tavan fiyat uygulamasından sonra, geçmişte ödenen fazla paraların iadesi de gündeme geldi.

Zorunlu trafik sigortası primlerine Nisan ayından itibaren tavan fiyat uygulaması getirilmesi kararlaştırıldı. Bu uygulama ile fiyatlarda yüzde 30'lara varan indirim bekleniyor. Üstelik daha önce ödenen fazla sigorta primlerinin de geri yatırılacağı söyleniyor.

Konuyu yorumlayan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu devletin fahiş fiyatlarla dönen sigorta piyasasına müdahale olarak gördüğünü söyledi. Tavan fiyat uygulaması getirerek Hazine Müsteşarlığı'nın sigortacılara ayar verdiğini söyleyen Ağaoğlu, ''Geçmişte yüksek prim ödeyenlerin yüzde 30 indirimi yapılarak paraları iade edilecek.'' dedi.

'Sigortacılar zararlarını sürücülere kesti' 

Sigorta şirketlerinin ağız birliği etmişcesine geçtiğimiz yüzde 105'lere varan zam yaptığına işaret eden Aydın Ağaoğlu, ''2015 yılında 350 liraya trafik sigortasını yaptırmış olan insanlar ortalama yüzde 105 artarak 710 lira ve daha yukarıda ücretlerle karşı karşıya kaldı. Bu noktada tüketicilerin feryatlarına karşılık sigorta sektöründeki şirket yetkilileri ve Sigorta Resürans Birliği açıklama yaptı. Açıklamada sigorta sektörünün trafik sigortalarında zarar ettiğini, bu nedenle de enflasyonun çok üzerinde fiyat uygulamak zorunda kaldıklarını söylediler. Zararlarının faturasını milyonlarca araç sürücüsüne kesmiş oldular'' şeklinde konuştu.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.