Trump yatırımcıları tedirgin etti!

Trump yatırımcıları tedirgin etti!
Trump'ın planladığı yeni vergi reformunun bu yıl yürürlüğe girmesiyle ilgili artan endişeler pay piyasalarına satış getirirken, yatırımcılar güvenli liman arayışına girişti.

Trump, ABD'de dün temsilciler meclisini ziyaret ederek, ülkenin en önemli gündem maddelerinden olan yeni sağlık yasası hakkında cumhuriyetçi vekillerle bir görüşme yaptı. Yeni tasarının temsilciler meclisi, ardından da senatodan mutlaka geçmesi gerektiğini belirten Trump, önceki Başkan Barack Obama döneminde çıkarılan ve kamuoyunda "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformu yasasının çok kötü ve değişmesi gereken bir yasa olduğunu söyledi. 

'OLUMSUZ ETKİLEDİ'

Analistler, ABD Başkanı Trump'ın planladığı yeni vergi reformunun bu yıl geçme olasılığıyla ilgili artan endişelerin ABD'nin önemli bankaları ve şirketlerinin hisselerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Söz konusu algı sebebiyle ABD'li firmaların vergi indiriminin hızlı şekilde olmayacağına inanmaya başladığını ifade eden analistler, dün ABD'nin yatırım bankacılığı, otomotiv ve teknoloji şirketlerinin hisselerinde büyük kayıplar görüldüğünü kaydetti.

Uzmanpara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.