İngilizler yayınladı! Saldırgan o mu?

İngilizler yayınladı! Saldırgan o mu?
İngiliz basını Londra'da 5 kişinin öldüğü 40 kişinin de yaralandığı saldırıyı yapan şahısla ilgili yeni fotoğraflar yayınladı.

Londra'da İngiltere Parlamentosu yakınlarındaki Westminster Köprüsü üzerinde insanlara çarparak ilerleyen bir araç Parlamento yakınlarında durdu. Elinde bıçak olan saldırgan Parlamento binasına girmeye çalışırken bir polisi bıçaklayarak öldürdü. Londra Emniyeti aralarında saldırganın da olduğu 5 kişinin öldüğünü, 40 kişinin yaralandığını açıkladı. İngiliz polisine göre olay "terör saldırısı".

SALDIRGANIN KİMLİĞİ!

Öte yandan Daily Mail gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını yayınlarken, Independent gazetesi de saldırganın Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu öne sürdü. BBC ise terör sabıkası bulunan Abu İzzadeen'in hâlâ hapiste olduğu bilgisini geçti.

Olay yerel saatle 14.35'te meydana geldi. İngiliz Parlamento binası önünde bıçaklı ve otomobilli saldırı gerçekleşti.

Terör saldırısında biri polis 5 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı. Saldırgan da polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Otomobiliyle yayaları ezerek İngiliz Parlamento binasının önüne gelen saldırgan araçtan inerek bahçeye girdi.

40'lı yaşlarda olduğu belirtilen bıçaklı saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Daily Mail ise saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını yayınladı. 

Fotoğrafta yerde saldırı sırasında kullanılan bıçak ise dikkat çekti.

JAMAİKA ASILLI İNGİLİZ VATANDAŞI İDDİASI YALANLANDI

Independent, Londra saldırısını yapan kişinin Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu iddia etti. Independent'ın iddiası BBC tarafından yalanlandı. BBC haberine göre, terörden sabıkası bulunan Izzaadeen hâlâ hapiste bulunuyor.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan yaptığı açıklamada, ”Şehir terörizm tarafından asla sindirilemeyecek. Londra, korkunç bir terör saldırısı yaşadı. Kentimiz dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. Bize zarar vermeyi ve yaşam biçimimizi yok etmek isteyenlerin karşısında birlikte duruyoruz. Bizi asla bölemeyeceksiniz” dedi. 

Londra Emniyet Müdür Vekili Yardımcısı Mark Rowley ise, yetkililerin saldırganın kimliğini bildiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum